Eget flag og træ fra Château de Cayx: Kongehuset offentliggør nye detaljer om prins Henriks båre

Prins Henriks båre står fredag i Riddersalen dækket af Prinsens eget flag og placeret på bukke lavet af træ fra Gråsten Slot og Château de Cayx, oplyser Kongehuset.

Prinsens eget flag med prins Henriks våbenskjold ligger ovenpå båren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Kongehuset har offentliggjort nye detaljer om prins Henriks båre, der har stået på Amalienborg siden torsdag formiddag.

Båren er placeret på speciallavede bukke, der er produceret på Kongehusets snedkerværksted. Låsepindene er lavet af tre forskellige træsorter: buksbom fra Château de Cayx, asketræ fra Fredensborg Slot og træ fra Gråsten Slot.

Prinsens eget flag med prins Henriks våbenskjold ligger ovenpå båren.

Se et billede af bårens placering i Riddersalen i Christian IX’s Palæ på Amalienborg, som Kongehuset har offentliggjort på sin Instagram-profil:

Rundt om båren står fire gueridoner - små borde til kandelabre - udlånt af Rosenborg Slot. Ved dronning Ingrids død i 2000 var gueridonerne også til låns, og ved Frederik den 9.s castrum doloris i 1972 blev de stillet i Christiansborg Slotskirke.

På hver af gueridonerne står en lysestage, der stammer fra 1730erne, hvor de blev lavet til dronning Sophie Magdalenes søster, Hertuginde af Ostfriesland Sophie Caroline.

Værnepligtige gardere fra Den Kongelige Livgarde og værnepligtige gaster fra Kongeskibet Dannebrog står vagt om båren.

Klokken 18 bliver båren transporteret fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke. Her vil båren stå fremme, så alle kan komme forbi og vise deres sidste respekt for den afdøde.

Der vil i den forbindelse være adgang for offentligheden lørdag kl. 15-19, mens den kongelige familie besøger castrum doloris kl. 10-12.

Se her ruten på kortet:

Prins Henrik bisættes tirsdag klokken 11 ved en ceremoni, hvor kun de nærmeste deltager.

Efterfølgende vil prinsens aske blive spredt ud over de danske farvande og i den private kongelige slotshave på Fredensborg Slot.