Efterlyste kæledyr bruges som afpresning

Organisationer oplever flere tilfælde med kæledyrsejere, der lokkes til at betale penge for at få viden om deres forsvundne dyr, for blot at blive snydt.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kæledyrsejere, der står i den ulykkelige situation, at lille bullermis er løbet væk, risikerer at bliver bedraget.

Både hos Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn har man oplevet, at et bortløbet kæledyr er blevet udnyttet af personer, der forsøger at snyde penge ud af ejerne, skriver Politiken.

»Der er en eller anden, der samler de oplysninger, som folk har skrevet om deres kæledyr på for eksempel vores hjemmeside. Han ringer ejerne op og siger, at han ved, hvor deres kæledyr er. Og ejerne, som er kede af det over at have mistet deres kæledyr, bliver selvfølgelig glade. Men så forlanger han penge for at give oplysningerne«, fortæller Tina Engberg, kommunikationschef hos Dyrenes Beskyttelse til avisen.

Dyrenes Beskyttelse har oprettet en liste over efterlyste dyr både på organisationen hjemmeside og på Facebook, og Tina Engberg er dybt forarget over, at listerne synes at blive misbrugt.

Hun fortæller, at det hovedsageligt drejer sig om katte.

Nordjyllands Politi har oplevet fire tilfælde, hvor kæledyrsejere er blevet ringet op af personer, som har krævet penge for at fortælle, hvor deres dyr var. Hos Midt- og Vestsjællands Politi har man også hørt om sagerne, der vækker forargelse.