Efterlyst mand har tilstået drab på 60-årig kvinde

30-årig mand erkender i retten drab på kvinde i Frederikssund og brandstiftelse på sommerhus.

Arkivfoto: Grundlovsforhøret med den anholdte er planlagt til at finde sted klokken 11 i Retten i Helsingør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en sag om drabet på en kvinde i Frederikssund Kommune er den anholdte 30-årige mand søndag formiddag blevet stillet for en dommer.

Her har han aflagt tilståelse, skriver TV 2 og det regionale medie sn.dk.

»Jeg gjorde det og er stolt af det. Det var den eneste udvej,« siger manden om forbrydelsen.

Grundlovsforhøret med den anholdte gik i gang klokken 11.

Her kom det frem, at offeret blev stukket i hals og brystkassen med kniv og saks. Desuden blev hun sparket og slået, fremgår det af den sigtelse, som er læst op i retsmødet. Det skriver blandt andre det lokale medie sn.dk og TV 2.

Den dræbte er en kvinde på 60 år, og forbrydelsen foregik på en landejendom. Det oplyser Ekstra Bladet, som i øvrigt beskriver manden som »åbenlyst psykisk forstyrret.«

Drabet blev opdaget sent lørdag efter et længere forløb.

Først fik politiet sidst på formiddagen melding om brand i et sommerhus i Ølsted. Det var en påsat brand, og brugeren af sommerhuset blev efterlyst.

Sidst på eftermiddagen blev den efterlyste 30-årige mand anholdt i København. Og det var ifølge politiet i forbindelse med den videre efterforskning, at betjente fandt den dræbte kvinde.

Søndagens retsmøde foregik bag lukkede døre. Det er endt med, at dommeren har varetægtsfængslet manden frem til 2. september.

Han skal dog ikke placeres i en celle i et arresthus. I stedet skal han frihedsberøves på en psykiatrisk afdeling, har dommeren bestemt.

Efter retsmødet oplyser lederen af efterforskningen, politikommissær Anders Jørgensen, i en pressemeddelelse, at politiet nu vil forsøge at få fastlagt et motiv.

/ritzau/