Efterlyst hadforbryder anholdt

En efterlyst mand, der mistænkt for at have råbt racistiske ord og skubbet hårdt til en 50-årig kvinde på Flintholm Station, er nu anholdt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi har anholdt en mand, der siden slutningen af maj har været mistænkt og efterlyst for en hadforbrydelse, hvor han på Flintholm Station kaldte en 50-årig pakistansk kvinde for »perker« og efterfølgende overfaldt hende.

Politiet fandt tirsdag manden, da de var i færd med en anden politiopgave. Da de undersøgte hans identitet, viste det sig, at han var efterlyst for hadforbrydelsen. Han erkendte med det samme at have givet en kvinde på Flintholm Station den 29. maj i år et kraftigt skub, så hun brækkede armen.

Den 50-årige kvinde med pakistansk baggrund havde forinden kørt i elevator med gerningsmanden og to af hans venner. I elevatoren kom den nu anholdte med en del racistiske udtalelser mod kvinden, og da de trådte ud af elevatoren, gav han kvinden et kraftigt skub, så hun faldt og brækkede sin arm.

I tiden efter overfaldet har Københavns Politi blandt andet udsendt overvågningsbilleder af manden. Det har vist sig, at den anholdte ingen fast bopæl har, og at han har opholdt sig meget på Christiania. Ved anholdelsen fortalte han politiet, at han var ked af det, han havde gjort.

Han er nu ifølge Københavns Politi sigtet for vold mod kvinden, men løsladt igen.