Efterlyst for bedrageri mod netdates er anholdt

Politi har anholdt en 47-årig mand, som mistænkes for at bedrage kvinder, som han mødte gennem netdating.

Den efterlyste Mads Andersen, der mistænkes for omfattende bedragerier, dokumentfalsk og tyverier, er blevet anholdt i Hamburg i Tyskland.

Det fortæller vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Københavns Politi til Radio24Syv.

- I torsdags, 26. oktober, har vi anholdt Mads Andersen. Mads er anholdt i Hamburg i forbindelse med et rutinetjek på en pub, siger vicepolitiinspektøren til radiostationen.

Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet efterlyste den 47-årige mand i august.

Han har ifølge politiet udgivet sig for at være virksomhedsindehaver, investeringsrådgiver, bodyguard, politibetjent eller håndværker, som er kommet tilbage til Danmark efter at have arbejdet i udlandet.

Hans ofre er hovedsageligt kvinder, som han kommer i kontakt med via netdating og sociale medier, mener politiet.

Ifølge politiet har han brugt sine ofres NemID eller andre personlige oplysninger til at oprette lån og bankkonti, leje biler og indkøbe varer.

En kvinde anmeldte eksempelvis i sommer, at hun var blevet udsat for bedrageri og tyveri til en værdi af en kvart million kroner.

En anden kvinde har desuden anmeldt, at hun var udsat for identitetstyveri, efter at hun mødte Mads Andersen på datingappen Tinder.

Kvinden inviterede ham ind i sit hjem. Efterfølgende kunne hun konstatere, at der var oprettet flere bankkonti i hendes navn.

Der var også blevet købt flere mobiltelefoner og oprettet abonnementer i hendes navn.

/ritzau/