Efterlyst for at skubbe kontrollør ned på togskinner blev anholdt efter overfald på jobcenter

I september blev en billetkontrollør skubbet ned på togskinnerne på Glostrup Station. Nu er den mistænkte blevet fængslet.

En 32-årig mand er tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger for blandt andet at udsætte en billetkontrollør for fare. Grundlovsforhøret fandt sted her i Retten i Glostrup. Free/Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da politiet mandag morgen udsendte et signalement på en mand, som mistænkes for at have skubbet en billetkontrollør ned på togskinnerne på Glostrup Station, viste han sig at være tættere på end forventet.

Kort efter klokken 11.30 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde overfaldet en vagt på jobcentret i Høje Taastrup.

Politiet rykkede ud og anholdt manden, og da han kom ind på stationen, viste det sig, at der var tale om den samme mand, der var efterlyst få timer forinden.

- Da vi får ham identificeret, viser det sig, at det er ham, som vi mistænker for at overfalde en billetkontrollør, siger vagtchef Mikkel Clausen, Københavns Vestegns Politi.

Inden politiet fik anholdt manden, nåede han at true en politimand med vold.

Der er tale om en 32-årig mand fra Høje Taastrup, der nu har hele tre sigtelser hængende over hovedet.

Ud over en sigtelse for vold mod en vagt på jobcentret og trusler mod politimanden er han sigtet for vold ved at skubbe billetkontrolløren.

Den sidstnævnte episode fandt sted om eftermiddagen 22. september.

Her var den formodede gerningsmand netop stået på S-toget mod Høje Taastrup, da kontrolløren gjorde klar til at stige ind.

Netop som billetkontrolløren trådte ind i vognen, skubbede den mistænkte ham imidlertid den anden vej. Forklaringen lød, at gerningsmanden var steget på et forkert tog - og at skubbet var et uheld.

Herefter fulgtes billetkontrolløren og den nu anholdte side om side hen mod stationens fjerneste udgang.

Men pludselig skubbede manden med sin cykel kontrolløren ned på togskinnerne og udsatte ham derved for stor fare, lyder det fra politiet.

Den forurettede fik dog fat i gerningsmandens cykel og kom via den op på perronen igen. Herefter flygtede manden på sin cykel.

Tirsdag er den 32-årige blevet varetægtsfængslet i fire uger.

/ritzau/