Efterladt spædbarn fundet i kritisk tilstand i København

En lille nyfødt pige er blevet efterladt på en parkeringsplads i Københavns sydvestkvarter. Pigens tilstand er kritisk, og hun er derfor bragt til Rigshospitalet.

En ansat ved Københavns Kommune fandt tirsdag klokken 08.41 et grædende spædbarn ved en p-plads på Hammelstrupvej i Københavns sydvestkvarter. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLUFSON JONAS

Et nyfødt spædbarn er blevet fundet efterladt på Hammelstrupvej i Københavns sydvestkvarter. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Der er tale om en lille nyfødt pige, som nu er bragt til Rigshospitalet til undersøgelse. Hun er ifølge politiet i kritisk tilstand.

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvor længe spædbarnet har ligget på stedet.

Barnet blev fundet kl. 8.41 af en ansat fra Københavns Kommune. Medarbejderen blev opmærksom på barnet, fordi det lå og græd ved en parkeringsplads på Hammelstrupvej.

Spædbarnet blev fundet svøbt i et gråt fleecetæppe, oplyser politiet på Twitter.

Tirsdag middag er politiet stadig i gang ved p-pladsen. Området, der blandt andet dækker en naturlegeplads, er således afspærret.

Københavns Politi opfordrer vidner til at kontakte politiet ved at ringe 114.

Selv om det ikke er mere end tre måneder siden, at et spædbarn senest blev fundet efterladt af sine forældre i Danmark, sker det relativt sjældent herhjemme.

I perioden fra 2004 og frem til i dag er der fundet otte levende børn og fem døde spædbørn, der er blevet efterladt. Det viser en opgørelse, som DR lavede i oktober sidste år. Spædbørnene er ofte svøbt i tøj eller lagt i sportstasker og poser.

Et politisk flertal i Danmark bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF har tidligere foreslået, at man opretter såkaldte babyluger i Danmark, så desperate forældre kan aflevere deres børn anonymt og sikkert.

Det har man i f.eks. Tyskland. I perioden fra 2000 til oktober 2017 er der ifølge DR blevet afleveret 500 børn i landets 100 luger.