Efter vold mod 19 betjente: Politiet forventer at identificere »mange« voldelige fodboldbøller

Store mængder videomateriale skal nu gennemgås for at identificere de personer, der i forbindelse med søndagens kamp mellem Brøndby og FCK gik til angreb på politiet.

Brøndby vandt 1-0 over FC København, men det var en skandaløs afslutning med uroligheder i FCK's tilskuerafsnit, der optog de fleste efter opgøret. FCK-fans under Superligakampen mellem Brøndby IF og FCK (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere af de FCK-fans, der søndag gik til angreb på kampklædt politi i forbindelse med FC Københavns fodboldkamp mod Brøndby i Alka Superligaen, vil i løbet af de kommende dage blive konfronteret med deres aggressive opførsel.

Det vurderer vicepolitiinspektør hos Københavns Vestegns Politi, Brian Toftemann.

Ifølge vicepolitiinspektøren har man registreret 19 sager, hvor kolleger er blevet udsat for vold. Politiet har i alt noteret 42 lovovertrædelser.

Søndag aften blev seks personer anholdt i forbindelse med slagsmålet, der begyndte, da Brøndby i kampens sidste minutter bragte sig foran 1-0.

De seks personer er blandt andet sigtet for almindelig vold begået mod en kontrollør, vold mod tjenestemand og for overtrædelse af våbenloven.

De er alle løsladt igen, og der bliver derfor ingen fremstillinger i grundlovsforhør mandag. Sigtelserne mod de seks personer er dog fortsat opretholdt, og politiet forventer, at sigte flere personer i de kommende dage.

Politi håber på hjælp til identifikation

»Nu går det store efterforskningsmæssige arbejde i gang. Vi har heldigvis meget – og meget godt – videomateriale, vi nu skal i gang med at gennemgå, og vi har en forventning om, at mange bliver identificeret,« siger Brian Toftemann til Berlingske.

Flere FCK-fans, der var i kamp med politiet, bar masker. Har I også en formodning om at kunne identificere dem?

»Vi har et godt samarbejde med flere samarbejdspartnere, hvor der måske er nogen, der trods maskeringerne vil være i stand til at genkende dem,« svarer vicepolitiinspektøren kryptisk, uden at ville uddybe, hvilke samarbejdspartnere der er tale om.

Flere fans og fodboldentusiaster har på de sociale medier skammet sig og kritiseret FCK-fansenes voldelige adfærd i forbindelse med kampen.

Blandt dem er den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen, der var til stede på Brøndby Stadion søndag aften, hvor han fangede optøjerne på video.

FCK-ledelse: Vi må kigge indad

Hos FC København er de aggressive fans’ opførsel blevet kritiseret i hårde vendinger.

Står det til manager Ståle Solbakken, skal de ansvarlige forbydes adgang til fodboldkampe fremadrettet. Samme tone kom efter kampen fra direktør hos FCK, Anders Hørsholt.

»Vi må kigge indad igen og få løst tingene. Vi vil forsøge at finde dem, der har ansvaret, og vi håber på, at fangrupperingen internt finder selvjustitsen frem og får det løst, for vi kan ikke leve med det her,« siger han til DR.

I en pressemeddelelse, som FCK Fan Club har sendt ud søndag aften, tager fanklubben også afstand fra volden blandt gruppen af fans forrest på tribunen søndag.

»Vi kan og vil ikke acceptere den slags opførsel, og vi forventer, at de skyldige vil blive fundet og straffet for deres ugerninger, så de i fremtiden ikke kan være medvirkende til at bringe skam over klubben og dens mange fredelige fans,« lyder det.

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra fanklubben for at få uddybet, hvilke konsekvenser der bliver for de implicerede fra fanklubben, men foreløbigt uden held.