Efter Urd: Flere huse tæt på at styrte i Vesterhavet

Flere huse ved vestjysk fiskerleje er i fare for at styrte i havet, lyder det fra bekymrede borgere.

Stormen Urd i Nordjylland . En mand blev tirsdag morgen kl.9. skyllet i havnen på ydermolen ved Hanstholm Havn. Han var kørt ud på molen hvor bølgerne slog ind over . På et tidspunkt stod han ud, en bølge kom og skylled først ham , siden hans bil i havnen. efter godt 10 minutter lykkedes det manden at bjærge sig op ved en mole og holde fast der. En kutter med en redningsmand kom og hjalp ham , en bil kom frem og manden blev kørt derfra. Her er bilen på vej ud Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thisted. Havet har spist af den jyske vestkyst under de seneste stormfulde dage. Det har medført, at flere huse er faretruende tæt på at styrte i havet.

Det skriver tvmidtvest.dk.

Det drejer sig ifølge tv-stationen om det lille fiskerleje Lild Strand i Thisted Kommune.

Her er to huse på Sandnæshage i akut fare, mens et tredje hus har fået spist en større del af grunden.

De lokale frygter nu, at det går helt galt ved næste storm.

- Vi kan se, at havet æder mere og mere af kysten. Vi har selv mistet halvdelen af vores grund og frygter, at vores hus er i fare, siger en af beboerne i området, Else Dam, til tvmidtvest.dk.

Området er sidst blevet kystsikret i 1986. Siden da har beboerne ifølge Else Dam forsøgt at få myndighederne til at lave en ny og mere effektiv sikring.

Men indtil videre forgæves.

Formanden for Thisted Kommunes tekniske udvalg, Kaj Kirk (DF), siger til tv-stationen, at han på baggrund af borgernes bekymring nu vil undersøge sagen og besigtige stedet.

/ritzau/