Efter tid med mangel: Nu er lagrene af værnemidler endelig godt polstrede

Regionerne har på godt en måned formået at mangedoble beholdningen af masker, kitler og visirer til sundhedsvæsenet. Det viser den ugentlige status over værnemidler.

Nu er landets lagerbeholdning af værnemidler blevet oprustet markant, oplyser Danske Regioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en periode med mangel på bydende nødvendige værnemidler er den danske beholdning nu vokset markant.

Det oplyser Danske Regioner.

Beholdningen af værnemidler til medarbejderne i sundhedsvæsenet har på lidt over en måned gennemgået en forvandling. Det viser den nyeste opgørelse over lagerbeholdningen af desinfektion, handsker, kitler, masker og visirer.

Danske Regioners opgørelse viser, at antallet af kitler og liter desinfektion er mere end fordoblet, og lagerbeholdningen af visirer og beskyttelsesbriller er mere end femdoblet.

Det er godt nyt for landets sundhedspersonale i takt med højere ambitioner fra sundhedsmyndighederne om at få testet. Op mod 20.000 personer om dagen skal testes, lyder ønsket fra Sundhedsstyrelsen.

»Tallene vidner om den enorme indsats og omstillingsparathed, som regionerne har vist under coronaepidemien. Det har været ubetrådt land, og vi har mødt udfordringer, som vi ikke har kunnet forudse. Men alligevel har vi formået at handle hurtigt og finde løsninger, så vi har kunnet leve op til retningslinjerne for beskyttelse af medarbejderne,« lyder det fra Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, i en pressemeddelelse.

Danske Regioner skriver, at den nu gode lagerbeholdning er opnået via indkøb i hver enkelt region og i et samarbejde på tværs af de fem regioner. Derudover har der været et samarbejde mellem Den Nationale Operative Stab (NOST) og kommunerne om transport, logistik og distribution.

»Der er ingen tvivl om, at der har været svære betingelser for indkøb i den seneste måned, og alligevel er vi lykkedes med at få så store mængder værnemidler i hus. Jeg er utrolig stolt af den fælles indsats, som afspejler sig i den store lagerbeholdning, som vi kan se i dag,« konstaterer Stephanie Lose i pressemeddelelsen.