Efter skuddrab: Institutioner holder åbent for bekymrede unge

SSP har stort fokus på at hjælpe unge med at håndtere deres bekymringer og sorg efter skuddrab på en 16-årig.

SSP har stort fokus på at hjælpe unge med at håndtere deres bekymringer og sorg efter skuddrab på en 16-årig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Samarbejdet mellem skole, socialforvaltning og politi, SSP, får henvendelser fra store grupper af bekymrede unge samt forældre og fagpersonale efter skuddrabet på en 16-årig dreng mandag aften i København.

Derfor holder de i løbet af efterårsferien ekstraordinært flere institutioner åbne for at modtage unge, som har brug for at tale med voksne, forklarer Tommy Laursen, sekretariatschef i SSP København.

»Vi har oplevet store grupper, som henvender sig til os dels på gaden og dels i vores institutioner med deres angst, deres frustration og deres sorg,« siger han.

»Med den store sfære, som den unge mand har haft, er det ikke nok kun at have en institution åben, selv om det er efterårsferie. Derfor har vi måttet åbne nogle flere,« siger Tommy Laursen.

Ifølge Tommy Laursen har man iværksat en særlig indsats, så medarbejderne er forberedte på at hjælpe de unge, der er påvirkede af skuddrabet.

Derudover har institutionerne fået tilknyttet psykologer fra Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune.

Det er ikke politiets opfattelse, at drabet på den 16-årige kan knyttes til den voldsomme konflikt mellem kriminelle grupper i København.

På den baggrund er SSP ifølge Tommy Laursen i øjeblikket beskæftiget med en bred kriminalpræventiv indsats, den forebyggende indsats i forhold til bandekriminaliteten og den helende proces i forhold til de unge, som er påvirkede.

»Hvis nogen vil være kriminelle, kan vi ikke forhindre det,« siger Tommy Laursen.

»Men vi kan arbejde for, at så få bliver kriminelle som muligt, og så kan vi stå klar til at tage imod de kriminelle, når de på et tidspunkt ser lyset og gerne vil ud af bandemiljøet,« siger han.

Den seneste indsats i SSP er udslaget af en handlingsplan lavet i samarbejde med kommunen.

/ritzau/