Efter skolestart har københavnske bilister og cyklister indkasseret et trecifret antal bøder

I forbindelse med skolestarten har politiet holdt ekstra godt øje med trafikanter omkring skolerne. De fleste kører ordentligt, oplyser Københavns Politi, der dog har delt en pænt antal bødeforlæg ud.

Københavns Politi har uddelt over 100 bøder til trafikanter nær skoler i politikredsen, der tæller Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forbindelse med ugens skolestart har politiet haft øget fokus på trafikken ved skoler og på skolevejene rundt omkring i landet.

Københavns Politi har udstukket et trecifret antal af bøder i forbindelse med skolestarten, oplyser politikredsen til Berlingske.

»Heldigvis oplever vi, at de fleste – både børn og voksne – kører ordentligt, men det gælder desværre ikke alle. Derfor har vi i løbet af ugen givet lidt over 100 bøder i forbindelse med vores kontrol ved skoleveje,« siger leder af Københavns Politis Færdselsafdeling Bettina Appleyard ifølge politikredsens presseafdeling.

Der er blandt andet givet en del bøder til bilister for at trodse indkørsel forbudt-skilte ved skoler – typisk i forbindelse med, at bilisterne har skullet sætte børn af ved skolerne.

Desuden har en del cyklister fået bøder for at køre mod ensretningen og for at cykle på fortovet.

Bettina Appleyard forklarer, at det øgede fokus på og omkring skolevejene handler om at sikre, at børn og forældre kommer trygt og sikkert frem, men også for at hilse på nye og erfarne skolepatruljer og for at forklare de mindste børn om trafikreglerne.

I løbet af ugen har politibetjente fra Københavns Politi besøgt en stor del af skolerne i politikredsen, der dækker Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner.

Bøderne er givet ved skoler fordelt over hele politikredsen.