Efter Rusland-kritik: Enhedslisten roser Kronprinsen

Enhedslisten er kendt for ikke at være Folketingets mest royale parti. Men kronprins Frederiks kritiske udmeldinger om Ruslands nye anti-homolov møder respekt.

Kronprins Frederik får ros fra Enhedslistens Jørgen Arbo-Bæhr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steen Broogaard / Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg synes det er godt, at kronprinsen er kommet på banen. Han forsvarer de olympiske deltagere  og det er glimrende, at han gør det,« siger Enhedslistens idrætsordfører Jørgen Arbo-Bæhr.

Den kontroversielle russiske lov slår hårdt ned på såkaldt 'homoseksuel propoganda' ved bl. a. at gøre det muligt at straffe homoseksuelle turister med to ugers fængsel eller bøder op til 170.000 kr og herefter udsmidning af landet.Det samme gælder turister, der udtrykker deres støtte til homoseksualitet.

Kronprinsen er citeret for at sige, at »hvis enkelte grupper diskrimineres, er det et brud på det olympiske charter, den olympiske ånd og ikke mindst den kontrakt, ethvert værtsland indgår med IOC. Dette har IOC’s præsident gjort klart over for de russiske arrangører«.

Og det glæder Jørgen Arbo-Bæhr.

»Det giver en alvorlig utryghed for dem, der tager til OL i Rusland. Den russiske lov mod homoseksuelle står i modsætning til vores opfattelse af menneskerettigheder. Derfor synes jeg, det er glimrende at både kronprinsen og kulturminister Marianne Jelved tager homoseksuelle deltagere i forsvar.«

»Men jeg savner fortsat svar på, hvordan regeringen vil sikre homoseksuelle tilskuere mod chikane under legene.«

Nu er I ikke kendt for at være det mest royale parti, hvad synes du om, at kronprinsen på denne måde kommer med en politisk udmelding?

»Jamen, det forventer jeg af ham. Det er glimrende, at han markerer sig politisk. Ikke fordi han er kronprins, men fordi han er vores repræsentant i IOC (Den internationale olympiske komité, red.). Derfor skal han tale vores sag.«