Efter overfald på »Store A«: Anklager kræver bandeleder udvist

Anklager kræver, at den formodede leder af Loyal To Familia bliver udvist af Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op imod tredive medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF) var torsdag mødt op foran Københavns Byret ved Nytorv for at støtte syv af deres venner, der er tiltalt for vold. Der var også en del politi til stede både i retssalen og udenfor.

Den formodede leder af LTF, Shuaib Khan, er sammen med seks andre tiltalt for et overfald i Vestre Fængsel. Offeret er en anden bandeleder, Abderazzok Benarabe - kendt som Store A - der i mange år blev regnet for at være den uformelle leder af det kriminelle miljø omkring Blågårds Plads på Nørrebro.

Overfaldet på Store A fandt sted 21. februar 2014 under en gårdtur i Vestre Fængsel. Store A var kort forinden blevet overført til Vestre Fængsel, hvor han blev placeret sammen med de yngre bandemedlemmer fra LTF.

Shuaib Khan, der er søn af den tidligere lokalpolitiker Wallait Khan, indledte ifølge anklageskriftet overfaldet, da han stak Store A et knytnæveslag i ansigtet.

Herefter skubbede de andre Store A omkuld, hvorefter de sparkede og trampede ham flere steder på kroppen.

Bandemedlemmerne er tiltalt for legmesangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter efter den såkaldt hårde voldsparagraf 245.

Anklagemyndigheden kræver, at Shuaib Khan bliver udvist til Pakistan. I retten argumenterede hans forsvarer ihærdigt for, at retten skulle lade ham blive i Danmark. Han nævnte blandt andet, at Shuaib Khan er født og opvokset i Danmark. Shuaib Khan selv virkede rolig undervejs i retssagen.

28-årige Shuaib Khan sad varetægtsfængslet for drabsforsøg, da overfaldet på Store A fandt sted. Han er tidligere idømt otte års fængsel for at være hovedgerningsmand i et knivoverfald, der kostede 21-årige William Lennon Davis livet i Aalborg i 2007.

40-årige Store A sad varetægtsfængslet for et groft overfald på en ung kvinde på Nørrebro, da overfaldet fandt sted. Inden overfaldet stod han frem i DR-programmet ’Store A - Fra bandekrig til jihad’ der fulgte hans rejse til Syrien, hvor han skulle ned og kæmpe mod Assads regime.

Store A var ikke til stede under torsdagens retsmøde.

Der falder dom fredag 20. marts.