Efter mange timers venten: Nu er Roskilde Festival åbnet

Inden midnat forventer Roskilde Festival at flere end 45.000 gæster er ankommet til pladsen.

Roskilde Festivals campingområdeåbner og festivalsgæsterne løber ind for at slå en lejr op lørdag d. 30. juni 2018 Fold sammen
Læs mere
Foto: Olafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag var ventetiden forbi for de mange tusind gæster, der har ligget i kø for at sikre sig en god teltplads på Roskilde Festivals campingområde.

Klokken 16 blev indgangen således åbnet, og det forløb udramatisk uden nogen tilskadekomne, siger festivalens talskvinde, Christina Bilde.

»Åbningen er forløbet som planlagt, hvor vi åbnede præcis klokken 16. Vi havde introduceret en ny måde at løbe ind på, så forløbet var en smule mere hjulpet, og det gik godt. Alle kom ind på god vis,« siger hun.

Det nye system fungerede således, at gæster, der ankom for at ligge i kø til åbningen, fik et armbånd med en farve, som gav adgang til en bestemt sluse.

Da startskuddet gik, blev sluserne åbnet en efter en, og det betød, at alle ikke løb ind på pladsen på én gang.

»Det har været en forandring, så der har selvfølgelig været spørgsmål til det for at finde ud, hvordan man skulle agere, men gæsterne har taget rigtig godt imod det, og det fungerede super godt,« siger Bilde.

Det er kun campingområdet til festivalen, som er åbnet lørdag. Festivalpladsen åbner onsdag klokken 17, hvor det danske band Saveus åbner hovedscenen Orange Scene en time efter.

Selve festivalpladsen åbner onsdag klokken 17, hvor det danske band Saveus åbner hovedscenen Orange Scene en time efter.

Blandt hovednavnene på den 48. udgave af festivalen er den britiske gruppe Gorillaz og den amerikanske rapper Eminem.

Det er første gang, at Eminem skal optræde på dansk grund. Han er med 172 millioner solgt albums den bedst sælgende rapper nogensinde. Han indtager Orange Scene onsdag klokken 22.30.

Festivalen varer til lørdag 8. juli.

/ritzau/