Efter livstid til Peter Madsen: Ubåden konfiskeres

Ubådsbygger Peter Madsen sank sin ubåd bevidst, mener retten, der onsdag har dømt ham for drab.

Peter Madsens ubåd UC3 Nautilus er i politiets varetægt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

København. Ubåden "UC3 Nautilus" skal konfiskeres.

Det besluttede en enig domsmandsret onsdag, da ubådsbygger Peter Madsen blev idømt livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

- Hos tiltalte konfiskeres ubåden "UC3 Nautilus" med det indhold, som var i ubåden, da politiet hævede den, sagde retsformand Anette Burkø.

Det har tidligere været fremme, at ubådens ejere er indforstået med, at UC3 Nautilus konfiskeres og destrueres, hvis Madsen kendes skyldig.

- Det er også vores opfattelse. Og jeg kan oplyse til retten, at vi vil skille os af med ubåden på en rimelig måde.

- Vi vil skære den i småstykker. Den har været gennemskyllet, og der kan sidde hud og hår på alt indhold - og derfor skal intet udleveres, sagde anklager Jakob Buch-Jepsen under sagen.

Af dommen fremgår det, at retten ikke har taget stilling til de enkelte dele, der måtte være fundet i ubåden, som ikke er nævnt af anklagemyndigheden.

- Retten har herved lagt vægt på, at tiltalte forsætligt havde sænket ubåden med det pågældende indhold og i den forbindelse må anses for at have opgivet dette, fremgår det af dommen.

Ubåden er gerningssted i sagen, da det er her, hvor Peter Madsen ifølge retten slog Kim Wall ihjel og efterfølgende parterede hende.

De to sejlede i ubåden fra København om aftenen den 10. august sidste år. I mange timer søgte man efter ubåden, og formiddagen efter blev ubåden fundet, og Peter Madsen sank den bevidst. Kort efter blev han reddet i land.

/ritzau/