Efter knivdrab på åben gade: Københavns Politi efterlyser vidner til overfaldet i Borgergade

Nytårsnat blev en 19-årig dræbt og tre 20-årige såret ved knivstikkeri på Borgergade i København. Københavns Politi opfordrer nu vidner til at kontakte politiet, hvis de var til stede ved gerningsstedet. »Kontakt os hellere én gang for meget end én gang for lidt,« siger leder for personfarlig kriminalitet.

En 19-årig ung mand blev dræbt, og tre af hans venner blev såret i et knivstikkeri i det indre København nytårsnat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix

»Københavns Politi retter nu en opfordring til alle dem, der var til stede ved krydset mellem Gothersgade og Borgergade omkring klokken 4.00 nytårsnat, om at henvende sig til 1-1-4.«

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Omkring klokken 04.00 nytårsnat opstod der tumult mellem to grupperinger af unge mænd foran 7-Eleven i Gothersgade - her skændtes de implicerede højlydt. De to grupperinger bevægede sig derefter ned ad Borgergade. Udenfor Restaurant Cantina blev en 19-årig mand stukket ned og hans tre 20-årige venner såret. Den 19-årige mand omkom - de tre 20-årige er udenfor livsfare.

Efter overfaldet flygtede gerningsmændene til fods ned ad Borgergade og derefter i en ukendt retning på Gothersgade. Motivet bag overfaldet er stadig ukendt.

Leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi, Brian Belling, oplyser, at politiet ikke ved, hvor mange gerningsmænd, der er tale om. Han fortæller, at begge grupperinger bestod af fire-fem personer.

»Hvor mange i grupperingerne, der havde knive, ved vi ikke, og hvem gerningsmændene er, ved vi ikke endnu. Men det drejer sig om yngre mænd,« siger han.

Brian Belling påpeger, at der var mange mennesker på gaden på gerningstidspunktet, og derfor er Københavns Politi interesseret i at tale med alle, der var i området. Både hvis de ved noget om optakten, skænderiet foran 7-Eleven eller selve overfaldet.

»Vi er særligt interesseret i folk, der har taget billeder eller video på tidspunktet i området. Måske har nogle taget selfie eller andet, hvor man kan se noget i baggrunden,« siger Brian Belling, der ikke ønsker at kommentere på de forurettede personers skadesforløb.

»Vi vil altid have flere vidner. Også andre end de forurettede selv,« siger Brian Belling og påpeger, at politiet altid efterforsker ud fra mange forskellige vinkler og efterforskningsspor. »Både tekniske spor og videoovervågning.«

Vidner eller folk med viden om episoden bedes henvende sig til 1-1-4.