Efter knap en uge mener dobbelt så mange danskere, at de er blevet smittet i populært ferieland

1.175 personer mener ifølge de danske myndigheder, at de har fået covid-19 i Spanien. Dette tal var for knap en uge siden, 561 – for hele juni måned var antallet 73.

Langt de fleste danskere, som formoder, at de er blevet smittet i udlandet, peger på Spanien. Antallet af personer, der peger på netop Spanien, er blevet næsten fordoblet på knap en uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Borja Suarez/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskere i alle afskygninger tørner til udlandet i disse uger i verden for at komme på ferie.

Men også i udlandet er der risiko for at blive smittet med coronavirus, og det mener et stigende antal hjemvendte turister, at de er blevet.

Styrelsen for Patientsikkerhed opdaterer hver dag tallene for smittekæder i samfundet, og i dem finder man også, hvor mange der mener, at coronavirussen er kommet til dem som en ubuden gæst fra et andet land.

Tallene viser, at 12,5 procent mener, at de er blevet smittet i udlandet i løbet af de forudgående syv dage.

Et land skiller sig ud. Det er Spanien, som endnu en gang topper listen over, hvor smittede danskere mener at have pådraget sig covid-19 udenlands.

Det var det også 15. juli, fortalte Berlingske dengang, hvor omtrent en ottendedel formodedes at være smittet i udlandet.

Langt de fleste af disse mener, at de er blevet smittet i Spanien, som er danskernes foretrukne feriedestination, og skønt andelen af danskere, der mener, at de er blevet smittet i udlandet, er faldet en smule, er antallet, som mener, at de er smittet i Spanien, steget støt.

1.175 personer mener, at de har fået covid-19 i Spanien. Dette tal var for mindre end en uge siden, 561, og i hele juni måned var antallet blot 73.

Langt efter Spanien følger Cypern, som det land næstflest mener at være blevet smittet i, med 173 personer. Derefter Grækenland, Kroatien og Malta.

15. juni fik det Hans Jørn Kolmos, der er professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, til at komme med en appel til befolkningen om at gå søge information i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. I den forbindelse sagde han:

»Der er ingen tvivl om, at udenlandsrejser er en risiko. Hvis du holder dig til nogle ganske få turistdestinationer, er risikoen for coronasmitte ikke særlig stor, men hvis du bevæger dig en lille smule udenfor de slagne veje, kan du hurtigt komme i en situation, hvor du møder smitte.«