Efter hærværk og madspild: Slut med fest på statskundskab

BMINTERN - Illustration til artikel om uroligheder ved fest pÔø? Statskundskab pÔø? KU. Fold sammen
Læs mere

Politikerspirer, kommende embedsmænd og andet godtfolk forstår at feste.

Men nogle gange bliver de lidt for festlige. Det er institutledelsen på statskundskab på Københavns Universitet nået frem til, efter at de studerende for nylig holdt gilde på campus for at markere afslutningen på intro-ugen for nye studerende.

Derfor er der nu dømt festpause på statskundskab, oplyser institutleder Mikkel Vedby Rasmussen. Han kan konstatere, at der til festen blev ødelagt vinduer, ligesom et strømskab blev afkoblet, således at frosne madvarer blev ødelagt. Dertil kommer, at en stærkstrømsledning blev så overophedet, at isoleringen smeltede, mens en af deltagerne måtte en tur på skadestuen.

Festen blev holdt på Center for Sundhed og Samfund på Øster Farimagsgade i København, hvor statskundskab holder til, og hvor også Mikkel Vedby Rasmussen hænger ud. Blandt andet med en regning på 10.000 kroner for de ødelagte fødevarer, ligesom han kan se frem til en håndværkerregning for de andre skader.

»Vi tager en festpause på statskundskab i foreløbig tre måneder,« siger institutlederen.

Pausen betyder derfor, at der hverken bliver semesterstartsfest eller rusfest på campus i år, forklarer han. Semesterstartsfesten skulle ellers have været i dag. Der er ingen meldinger om, at andre studerende på Øster Farimagsgade – såsom antropologer og sociologer – ikke må feste på stedet.

»Vi skal i løbet af pausen finde et nyt koncept for fest her på statskundskab,« siger han.

Regning sendes videre til studerende

Introfesten blev arrangeret af tutorer som fjerdeårsstuderende Rasmus Ettrup Due, som sidder i tutorernes fire mand store kontaktudvalg, der i går mødtes med ledelsen på statskundskab for at diskutere festpausen. Han beklager forbuddet, men udtrykker også forståelse.

»Vi er akkurat som ledelsen rystede over det med stærkstrømskablet,« siger han med henvisning til, at isoleringen efter alt at dømme er smeltet ved hjælp af åben ild:

»Forbuddet er møgirriterende og synd for de studerende. Men i sidste ende er det jo ledelsen, der har det juridiske ansvar.«

Ifølge Rasmus Ettrup Due bliver regningerne for festen sendt videre fra ledelsen til tutorerne, der så betaler dem med de midler, de modtager af ledelsen til at afvikle introfoløb.

For et par år siden var der også medie- opmærksomhed omkring festligheder på statskundskab på KU, da det i bl.a Berlingske kom frem, hvordan nye studerende i forbindelse med introforløb og rustur af ældre studerende var blevet udsat ritualer, der blev beskrevet som krænkende, grænseoverskridende og sexistiske.

Går den slags her ud over statskundskabs gode ry?

»Vi har et godt image blandt udenlandske studerende, forskere og arbejdsgivere,« understreger institutlederen.