Efter fredagsbar på Københavns Universitet: Kvindelige studerende bliver seksuelt chikaneret

To fredage i træk er flere kvindelige studerende blevet seksuelt antastet af mænd med mellemøstligt udseende, når de har forladt fredagsbaren på Københavns Universitets Frederiksberg Campus. Universitetet råder nu studerende til ikke at færdes på egen hånd i aftentimerne.

To fredage i træk er flere kvindelige studerende blevet seksuelt antastet af mænd med mellemøstligt udseende, når de har forladt fredagsbaren på Københavns Universitets Frederiksberg Campus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst syv kvindelige studerende fra Frederiksberg Campus på Københavns Universitet har indberettet til institutionens ledelse, at de er blevet seksuelt antastet af en håndfuld mænd med mellemøstligt udseende på vej til eller fra skolens fredagsbar de seneste to fredage i træk.

Det skriver Universitetsavisen.

Kvinderne har meddelt Frederiksberg Campus' ledelse, at mændene har spærret vejen for dem og er kommet med seksuelt krænkende tilråb og opfordringer, ligesom gruppen af mænd i et tilfælde har taget fat i en cykel i et forsøg på at holde en kvindelig studerende tilbage.

»Tirsdag eftermiddag blev vi kontaktet af en gruppe studerende, som kom for at fortælle, at de har haft nogle ubehagelige oplevelser de sidste to fredage, når de har færdes på campus på Frederiksberg. De kvindelige studerende har oplevet en gruppering af yngre mænd, som har været på campus og chikaneret dem på forskellig vis. Dels ved tilråb, dels ved at forsøge at spærre vejen for dem. Det har været utrygt for de kvindelige studerende, som føler sig chikanerede og forulempede,« siger kontorchef i ledelsessekretariatet, Claus Aagaard Thomsen til Berlingske.

Hvad ved vi om de pågældende mænd?

»Det tyder ikke på, at mændene er studerende på Københavns Universitet. I stedet er der, så vidt jeg kan forstå, tale om en seks-syv unge mænd. Noget kunne indikere, at der er tale om de samme mænd, men det kan jeg endnu ikke sige med sikkerhed. Kvinderne har endvidere fortalt, at der er tale om mænd af anden etnisk herkomst end dansk i grupperingerne,« siger Claus Aagaard Thomsen.

Universitetet ser med stor alvor på situationen og forsøger nu at sætte en stopper for de pågældende mænd.

»Vi sørger for, at vores studerende bliver bekendt med, at der har været de her hændelser, så vi kan videregive en opfordring om ikke at færdes alene efter en fredagsbar, men gå i grupper. Samtidig vil vores vagter få besked på at være mere til stede på Campus Frederiksberg, når vi har studenterarrangementer fremover,« siger Claus Aagaard Thomsen, som også har kontaktet politiet.

Berlingske har interviewet 22-årige Line, som er én af de piger, som blev seksuelt antastet forrige fredag på vej til fredagsbar: