Efter en uge skal grundstødt skib ved Fyn bugseres

Mens et grundstødt skib skal bugseres, holder Forsvaret øje med, at der ikke løber olie ud af tankene.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det grundstødte containerskib Victoria skal fredag bugseres i dok for at blive repareret. Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Fredag morgen begynder skibet, der stødte på grund for en uge siden ved Fyns Hoved, sin tur til Fayard-værftet i Odense Fjord.

Bjærgningen kommer til at foregå, ved at skibet bliver trukket af slæbebåde med meget lav hastighed.

- Forsvarets rolle i sagen er i forhold til havmiljøet. Vi skal være med til at sikre, at miljøet ikke lider yderligere skade, oplyser vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter.

Da det portugisiske skib stødte på grund, gik der hul på flere af skibets brændstoftanke. Og der blev efterfølgende fundet olie flere steder.

Men takket være det kolde vand, er konsekvenserne ikke så alvorlige som først frygtet.

Den type olie, der er i tankene, størkner nemlig ved en temperatur på omkring seks grader. Vandtemperaturen er på omkring to grader, og derfor tyder det på, at meget af olien er størknet.

- Sandsynligheden for at der løber olie ud af tankene, når skibet bliver bugseret ved lav hastighed, er lille.

- Men man kan selvfølgelig aldrig udelukke risiko for, at der kan blive trukket lidt mere olie ud, hvis der eksempelvis skabes turbulens under bugsering. Derfor er det mest hensigtsmæssigt, at skibet bugseres så kort distance som muligt, oplyser vagtholdslederen.

/ritzau/