Efter en sommerflot fredag venter en ulden weekend

Fredag byder på sol og varme i hele landet, men lørdag skal en front passere, og det betyder regn og torden.

Weekenden bliver grå og våd. Skyer med lidt nedbør bevæger sig ind over Danmark i løbet af weekenden og tager koldere vejr med sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når det ringer ud til fyraften fredag, er det om at nyde solens stråler, for weekendvejret bliver en blandet omgang. Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Lars Henriksen.

»Fredagen ser rigtig flot ud med solrigt vejr de fleste steder, og det holder overvejende tørt. Der er en lille mulighed for en enkelt byge i den sydvestlige halvdel af landet, men ellers bliver det en rigtig flot dag med temperaturer op til 20-25 grader - nogle steder måske op til 27 grader,« siger han.

Mens solhatten med fordel kan luftes fredag, er det nærmere tid for den gule sydvest hat lørdag. Især hvis man bor i Jylland.

»Når vi kommer frem til weekenden, ser det pludselig mere uldent ud. Vi skal have en front hen over landet, og det er fortsat lidt usikkert, hvor præcist den placerer sig. Som det ser ud nu, bliver det nok den vestlige del af landet, der lørdag står for skud med en del regnbyger og stedvis torden,« fortæller Lars Henriksen.

I den østlige del af landet starter lørdagen ud med en del sol, men også her kommer der skyer og regn- og tordenbyger i løbet af dagen. Temperaturen kommer lørdag til at ligge mellem 20 og 25 grader med mest varme østpå, og nogle steder kan termometeret komme helt op og vise 27 grader.

»Søndagen fortsætter med mange skyer og specielt mod nord og øst regn eller byger af og til. Temperaturen vil ligge mellem 20 og 25 grader. Igen bliver det nok varmest østpå,« siger Lars Henriksen.

Når den næste arbejdsuge begynder, kommer solen også på arbejde igen.

»Et højtryk over den nordlige del af Skandinavien breder sig mod syd, og det ser ud som om, det begynder at klare op østfra i løbet af mandagen. Resten af ugen kan gå hen og byde på ganske meget sol og overvejende tørt vejr. Dog bliver det i starten af ugen ganske blæsende,« fortæller vagtchefen.

Især ved de østvendte kyster bliver det blæsende, og det betyder også, at temperaturen her holder sig på en 18-20 grader, mens resten af landet kan forvente 20-23 grader.

Nyd sommervejret i dag.

Posted by Berlingske on 13. august 2015