Efter dødsulykke: DF vil spærre Københavns Havn for fartsyndere

Under budgetforhandlingerne kommer politikerne i København til at drøfte en afspærring af havnen, lover Dansk Folkeparti. Idéen kommer fra lokale sejlere.

Politiaktion ved Brøndby Havn, lørdag den 6. maj 2017.  (Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal

Der bliver stadig sejlet alt for hurtigt i Københavns Havn.

Her 14 dage efter den tragiske ulykke, der kostede to amerikanske kvinder livet, efterlyser de lokale sejlere stadig konkret handling fra Københavns Kommune.

Og det får de et konkret løfte om nu.

Efter at TV 2 Lorry har henvendt sig til kultur- og fritidsborgmesteren melder han nemlig nu ud, at han bakker op om flere sejleres forslag om at regulere de ti såkaldte stigborder, der er i havnen.

Det gør det muligt at lukke af for den sydlige indgang til Københavns Havn.

Ønsket er, at otte af stigborderne spærres permanent af, mens de resterende to kan lukkes midlertidigt ned, når der er vanvidssejlere på spil. På den måde kan politiet trænge de skyldige op i en krog og fange dem.

- Vi må få afsat de penge, der skal til for at få spærret af, så vandscooterne ikke kan komme ind i havnen og hvis de gør det, at man så kan få lukket af med en mekanisme, så kan man fange dem derinde, siger Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkeparti, til TV 2 Lorry.

Han bidrager gerne med "det, der skal til".

- Det kan godt være, det kommer til at koste os nogle penge at få lavet en afspærring ind til selve havnen. Det tager jeg gerne initiativ til, siger han og understreger dog, at det er By & Havn, der er kommunens havnemyndighed, at opgaven hører hjemme.

Men, tilføjer han:

- Hvis de har brug for noget hjælp eller understøttelse, stiller jeg mig gerne til rådighed.

Det er ifølge ham vigtigt at handle så hurtigt som muligt, men brugerne af Københavns Havn må væbne sig med lidt tålmodighed. Pengene til en løsning skal nemlig findes først.

- Dansk Folkeparti vil afsætte de penge, der skal til, så vi kan få spærret af. Det kræver nogle penge, og det er vi nødt til at tage med i budgetforhandlingerne. Det er selvfølgelig klart, at det kan have lidt længere udsigter, siger Carl Christian Ebbesen.

Indtil da er det ifølge kultur- og fritidsborgmesteren politiet, der skal opgradere sine indsatser.