Efter dage med slag og ydmygelser: Nu går Marius ikke i skole længere

»Vi har ikke tillid til, at de kan passe ordentligt på ham. Så derfor skal han ikke længere i skole dernede.«

Marius og hans mor Bettina. Marius er født blind pga. en hjerneblødning som spæd. Han gik i en skoleklasse med andre elever med forskellige handicap, men det var ikke en god ordning. Nu er han taget ud af skolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan siger Bettina Fog Holst Larsen fra Ishøj om sin 10-årige blinde søn Marius, som hele Danmark kom til at kende i sidste uge, da den bekymrede mor stod frem i Berlingske og BT og fortalte, hvordan Marius flere gange er blevet udsat for slag og spark i skolen.

For 10 år siden blev Marius født for tidligt og fik en hjerneblødning kort tid efter fødslen. Derfor er han i dag blind og lærer langsommere end andre børn. Fordi der ikke er nogen tilbud, der passer til Marius i Ishøj, hvor han bor, var han placeret i et specialtilbud på Mølleholmskolen i Høje Taastrup. En ganske almindelig folkeskole i Danmark, hvor der er et specialtilbud til børn med særlige behov.

Her var Marius placeret i en gruppe på fem - seks børn, hvor flere af de andre børn har autisme og ADHD. En inklusionsordning, der skulle give Marius en så normal skolegang som muligt, men flere gange har han været udsat for knytnæveslag og kvælertag. Fordi Marius er blind, har han nemlig svært ved at kommunikere med og kende de mere udadreagerende børns grænser.
 
I sidste uge fortalte Bettina Fog Holst Larsen til BT, at hun og manden blev nødt til at sende deres søn i skole på trods af de forfærdelige oplevelser, fordi de ellers ville miste deres job. Men efter et møde med både Høje Taastrup og Ishøj Kommune, Mølleholmskolens leder og en bisidder fra Dansk Blindesamfund i går har de nu valgt, at Marius ikke længere skal gå i skole på Mølleholmskolen. Mandag var hans sidste dag.

»Høje Taastrup kommune gjorde det klart, at de har hørt, hvad vi siger. Men de mener, at vi overdriver, og at det ikke er så slemt. Og de vil ikke flytte Marius til en anden mere stille gruppe på skolen. Derfor har jeg ikke lyst til at aflevere ham dernede mere. Desværre,« siger Bettina Fog Holst Larsen.

I stedet skal Marius nu være derhjemme, indtil man i samarbejde med Ishøj Kommune finder et tilbud, der passer til ham.

- Det er vores familie og netværk, der træder til nu. De er rigtig støttende, og vil hjælpe os så godt som muligt, så det er virkelig rart, siger Bettina Fog Holst Larsen.