Efter aflysning og forbud: Nu er Rasmus Paludan klar med ny demonstration

Efter aflysningen af en planlagt demonstration på Blågårds Plads og et forbud mod at flytte den til Emblasgade på Østerbro er Rasmus Paludan og Stram Kurs nu klar til at holde en demonstration ved Bagsværd Skole sent tirsdag eftermiddag.

Rasmus Paludans demonstration på Blågårds Plads er afslyst af politiet. Rasmus Paludans demonstration i Albertslund blev aflyst tidligere mandag. Søndag afstedkom hans demonstration på Blågårds Plads på Nørrebro store uroligheder.. (Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Anthon Unger

Rasmus Paludan, formanden for partiet Stram Kurs, meldte tirsdag ved middagstid om en ny demonstration på Emblasgade på Østerbro i København, hvor han ville demonstrere klokken 13.00 tirsdag.

Men Københavns Politi oplyser nu, at Stram Kurs ikke får lov til at afholde demonstrationen. Det skriver politiet på Twitter.

Københavns Politi besluttede også tidligere på dagen at aflyse Rasmus Paludans planlagte demonstration, som skulle have fundet sted på Blågårds Plads.

Demonstrationen blev aflyst, fordi man fra politiets side skønnede, at demonstrationen vil udgøre en fare for den offentlige fred.

Politiet oplyste i den forbindelse i en pressemeddelelse, at man er »indstillet på at overveje alternative lokaliteter og/eller tidspunkter« for demonstrationen.

Og Stram Kurs oplyser nu, at man agter at holde en demonstration på den københavnske Vestegn. Det sker ved Bagsværd Skole klokken 17.10.

Det bekræftes af Københavns Vestegns Politi på Twitter.

»Politiet vil være massivt til stede i området hele dagen med tryghedsskabende patruljer. Vi opfordrer alle til at forholde sig fredeligt og efterkomme vores anvisninger,« skriver politiet.

Rasmus Paludan fortalte tidligere på dagen, at demonstrationen på Blågårds Plads ikke var aflyst, men at han agtede at flytte den.

Selv forelagde han Københavns Politi fem mulige steder: Husum Torv, Emblasgade 1, Akacieparken, hjørnet af Åboulevarden og Julius Thomsens Gade samt »et grønt område«, der ligger mellem den mest yderlige del af Åboulevarden og Mariendalsvej.

Ingen af delene har Københavns Politi dog tilladt.

Vil du brænde Koranen af i dag?

»Nej, det tror jeg ikke,« sagde Rasmus Paludan tidligere tirsdag.