Efter 200 år har Danmark fået de første indfødte ulve

De første ulve i 200 år blev formentlig født syd for Holstebro og kan dermed bryste sig af at være jyske.

Arkivfoto. Danmarks første ulve blev formentlig født syd for Holstebro og kan dermed bryste sig af at være jyske. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN

De første ulve er begyndt at yngle i Danmark, og det har foreløbig kastet mindst tre hvalpe af sig fra et ulvepar i Vestjylland.

Miljøstyrelsen har tidligere registreret et ulvepar i området syd for Holstebro. Det er efter al sandsynlighed samme par, som nu har fået hvalpe.

Det oplyser Miljøstyrelsen mandag i en pressemeddelelse.

»Danskerne behøver ikke være bange for ulven, fordi der nu er dokumenteret ulvehvalpe. Det gør hverken ulven mere eller mindre problematisk,« siger fungerende kontorchef i Miljøstyrelsen, Annette Samuelsen.

Det er mere end 200 år siden, at den sidste registrerede ulv blev skudt i Danmark. Men siden 2012 er ulve igen blevet spottet i landet, de fleste i Vestjylland.

Naturstyrelsen modtog for små to uger siden forlydender om, at der var ulvehvalpe i det pågældende område og satte derfor på Miljøstyrelsens foranledning vildtkameraer op.

Et af kameraerne fangede i weekenden tre hvalpe. Billederne er siden blevet verificeret af ulveeksperter fra Lupus Instituttet, som overvåger og forsker i ulve i Tyskland.

Ulven lever primært af hjortevildt, men hvis ulven nedlægger husdyr, udbetaler Miljøstyrelsen erstatning.

Ud over erstatningerne giver Miljøstyrelsen tilskud til ulvesikring af hegn for mindre husdyr som får og geder i netop det område ved Holstebro, hvor ulven nu er begyndt at yngle.

Foreløbigt ser ordningen ud til at virke efter hensigten.

Efter ulvesikring af hegn i april har der ikke været et eneste angreb på får bag hegn, der var ulvesikret korrekt.

/ritzau/