Dyrt at blive væk fra nyt job

Det koster løn at udeblive fra første arbejdsdag. En lønmodtager må slippe to ugers løn for at blive væk uden en god grund.

Det går ikke først at skrive under på en kontrakt og derefter blive væk fra de første to uger på jobbet. En del virksomheder oplever tit, at nyansatte aldrig dukker op, men nu har erhvervsorganisationen Dansk Erhverv (DE) vundet en sag om udeblivelse. En ny medarbejder havde skrevet under på en ansættelseskontrakt, men skrev så til arbejdsgiveren, at han ikke ville komme. Det er ifølge retten i Kolding ulovlig udeblivelse, og den ansatte må til lommerne, forklarer Peter Steentoft, advokatfuldmægtig i DE.

- Det koster 14 dages løn at udeblive, hvis ikke særlige omstændigheder spiller ind. Den ansatte sagde op inden tiltrædelsen og mødte ikke op til de første 14 dages prøveperiode, og det komme til at koste, siger han til Ritzau.

Der rejses kun tre til fire af den slags sager hvert år, selv om en del virksomheder tit står uden ny medarbejder på trods af en klar aftale eller kontrakt.

/ritzau/