Dyrenes Beskyttelse melder om strøm af syge dyr

Det vælter ind med dyr i dårlig tilstand til Dyrenes Beskyttelses 12 internater, meddeler organisationen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dyreværnsorganisationen Dyrenes Beskyttelse modtager i øjeblikket på daglig basis papkasser fulde af killinger og katte, hvis ejere tilsyneladende er blevet trætte af at have dyr. Men også hunde og andre kæledyr bliver opgivet, oplyser organisationen.

Ifølge Rikke Christensen-Lee fra Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde virker det som om, at de afleverede dyr generelt er i dårligere tilstand i år end tidligere år.

»I denne uge har vi blandt andet fået en kat, der kun var et skelet med hud på, en kasse med fire killinger, der havde mider i øjne og ører, og en hund, der stod bundet med en tøjsnor udenfor en dyrlægeklinik. Den havde meget filtret pels, dårlige tænder og en kæmpe tandbyld, så den har levet et stykke tid med mange smerter,« lyder det fra Rikke Christensen-Lee i en pressemeddelelse.

Dyrene bliver undersøgt af en dyrlæge, når de kommer til Dyrenes Beskyttelse. Og nogle af dem er i en tilstand, hvor det vurderes, at de er bedst tjent med at blive aflivet. Andre bliver sat i behandling, passet og plejet, til de er raske og kan få en ny chance hos en ny familie.

I 2013 havde Dyrenes Beskyttelse udgifter for næsten 11 millioner kroner alene til dyrlægebehandling, oplyser organisationen.