Dyrenes Beskyttelse: Hjerteskærende horribel sag

Dyrenes Beskyttelse kalder sagen om dyremishandling i Hyllinge for noget af det værste, organisationen nogensinde har oplevet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

90 hunde af racen cocker spaniels, rottweiler, labrador og bichon er blevet fjernet fra en ejer i Hyllinge. Hundene blev fjernet ved en aktion mandag aften, hvor både politi og Dyrenes beskyttelse var mødt op.

»Vi fik en anmeldelse om, at der var vanrøgt af hunde på en ejendom. Hundene gik i nogle kummerlige forhold. Der var i alt 90 hunde, der ikke havde adgang til vand og foder, og som gik rundt i deres afføring,« forklarer Niels Dennis Sørensen fra lokalpolitiet i Næstved til BT.

Rikke Christensen-Lee, der er dyrlægeinternatsleder på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, kalder situationen for »hjerteskærende horribel«.

»Jeg har været dyrlæge på internatet i fire år og har set mange grimme ting, men det her er det værste. Hundene var dækket af lort. Mange af dem har betændelsestilstande i hud-, lunge- og øjen- og ørebetændelse. Mange af dem har dårlige tænder, som skal rykkes ud. Jeg er bange for, at infektionerne i tænderne og gummerne kan give infektioner i knoglerne,« siger hun.

Enkelte af hundene er afmagrede, men de fleste er i god stand, og Rikke Christensen-Lee glæder sig over, at de ikke virker alt for psykisk medtaget:

»De er så kærlige. Når man sætter sig på hug, kommer de alle sammen hen for at få et knus – det er meget rørende,« tilføjer hun.

To af de reddede hunde har dog allerede måttet aflives på grund af chok og skader, mens to andre også bliver aflivet snart, fortæller dyrlægen.

Niels Dennis Sørensen forklarer, at kvinden, der ejer ejendommen ikke havde en kenneltilladelse, og at hun var kendt af politiet.

»Vi har talt med hende i forbindelse med andre dyreværnssager – dog ikke i samme størrelse,« fortæller han.

»Hun bliver sigtet efter dyreværnsloven. Vi har aldrig oplevet noget lignende, så vi må have juristerne til at kigge på det. Vi har aldrig oplevet, at det har været så mange vanrøgtede hunde på én gang, så det bliver en stor bøde,« siger Niels Dennis Sørensen.

Kvinden var ikke til stede, da politiet og Dyrenes Beskyttelse rykkede ud i går.