Dyrenes Beskyttelse fraråder kemo til kæledyr

Det skal være for dyrets skyld - ikke for ejerens - hvis hunden eller katten skal behandles med kemoterapi, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

Hvad skal der ske, når Fido bliver ramt af kræft? Fremover vil flere kæledyr blive behandlet med kemoterapi hos syv dyrlæger, som har gennemgået en særlig uddannelse i kræftsygdomme hos dyr, skriver Morganavisen Jyllands-Posten mandag.

Men hos Dyrenes Beskyttelse advarer direktør Ole Münster mod at lade kæledyr gennemgå lange og smertefulde behandlingsforløb.

- Det skal altid være for hundens skyld ikke for ejernes. Hvis man kan lave en behandling, som ikke er forbundet med store lidelser for hunden, så synes vi det er ok. Ellers skal man overveje det meget nøje, siger Ole Münster til Ritzau.

Han mener, at der er risiko for, at mange dyreejere lader deres hund eller kat behandle med kemoterapi, fordi de ikke kan sige farvel og tage afsked med dyret.

- Vores råd er, at man skal lytte til dyrlægens kvalificerede råd. Vi går ud fra, at dyrlægen varetager dyrets tarv og ikke ejernes, siger Ole Münster.

Prisen for en behandling løber let op i 20.000-25.000 kroner og forlænger typisk hundens levetid med et år afhængig af kræftform.

/ritzau/