Dyre lejebiler fra Paris og Barcelona endte i Hedehusene

Fem mænd er sat under tiltale i Københavns Byret for at ræse væk med luksusbiler fra Hertz, Sixt og Europcar.

En Range Rover Evoque var blandt de dyre biler, som udlejningsfirmaer i Barcelona, Berlin og Paris mistede, da en gruppe mænd fra Danmark meldte sig som kunder, hævder anklagemyndigheden. Reuters/Lucy Nicholson/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gruppe mænds tur gennem flere lande i Europa involverede både stop hos McDonalds i Paris og overnatninger på Grand Hyatt Hotel i Berlin og på Waldorf Astoria i Amsterdam.

Problemet er, at regninger for mad, benzin og hotelværelser på næsten en kvart million kroner blev betalt med manipulerede kreditkort fra SEB Bank.

Det hævder anklagemyndigheden, der også påstår, at svirreturen især drejede sig om at få fingre i rattet på dyre biler fra udlejningsfirmaer i Barcelona, Berlin og Paris.

Fire biler til en samlet værdi af seks millioner kroner blev kørt væk fra Europcar, Hertz og Sixt, står der i anklageskriftet.

De tre af dem - en Audi Q7, en Maserati og en Range Rover - blev afsløret af politiet på en parkeringsplads i Hedehusene 28. november 2016. Og også den dyreste bil - en BMW X6M til 2,3 millioner - blev kørt til Danmark, mener anklagemyndigheden.

Ifølge tiltalen blev firmaerne udsat for groft bedrageri, idet kunderne fra Danmark slet ikke havde til hensigt at levere bilen tilbage efter endt lejemål.

Den anklagende finger rettes imod fem mænd i alderen fra 42 til 20 år, hvoraf de fire er varetægtsfængslet.

Den ældste påstås desuden at have stillet sine identitetspapirer til rådighed for andre. I et tilfælde bestilte han en designerstol, Ægget, til næsten 70.000 kroner hos en møbelforretning i Søborg og forsøgte at betale med et stjålent kreditkort. En anden gang skal han have købt guld for et lignende beløb uden at have dækning på sit kreditkort, og i et tredje påstået nummer forsøgte han at få et lån på 200.000 kroner ved hjælp af en falsk lønseddel.

Samtlige nægter sig skyldige. Sagen indledes ved Københavns Byret mandag. Dommen ventes midt i november.

/ritzau/