Dykkere undersøger forulykket færge i Grenaa

Hverken Stena Line eller Østjyllands Politi kan endnu svare på, hvad der fik en færge til at sejle ind i molen ved havnen i Grenaa. Dykkere undersøger tirsdag formiddag skaderne.

ARKIVFOTO 2004 af Stena Nautica. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er fortsat uvist, hvad der fik færgen Stena Nautica til at sejle ind i molen ved havnen i Grenaa natten til tirsdag.

Stena Line-færgen undersøges tirsdag morgen af dykkere, der besigtiger skibets skader, men der forventes tidligst at foreligge en forklaring på uheldet op ad tirsdag, når to svenske eksperter har kastet deres blik på færgen.

»Vi har netop nu dykkere i vandet for at vurdere skaderne på færgen rent visuelt. Vi ved, der er trængt vand ind på færgen, men vi ved ikke, hvor alvorligt det er. Derudover er der to af vores egne eksperter på vej til Grenaa fra Gøteborg, som støder til undersøgelsen i løbet af formiddagen. De skal vurdere skaderne på skibet og samtidig se, om de kan konkludere om der er sket en teknisk eller manuel fejl,« siger salgs- og markedschef Thomas Christiansen fra Stena Line.

»Vi er stadig ikke blevet klogere på, hvad der gik galt i nat, men vi håber på at kunne melde noget ud i løbet af dagen,« siger han.

Heller ikke Østjyllands Politi kan give en forklaring på, hvad der fik Stena Nautica til at ramme molen, da den sejlede ud ad havnen kort inden klokken 01.00.

»Hvordan det kan ske, ved vi faktisk ikke. Det er sådan, at vi har rutinemæssigt alkoholtestet både styrmand og kaptajn, og der er ingen mistanke om, at de har været påvirket af noget som helst. Men hvad den egentlige årsag er til det, er noget, som Søfartsstyrelsens Maritime Havarikommission skal undersøge i løbet af formiddagen,« siger vagtchefen ved Østjyllands Politi, Per Bennekov, til tv2.dk.

Der var ikke større dramatik forbundet med nattens påsejling, idet de 156 passagerer ombord selv kunne forlade færgen i personbiler og lastbiler. Der var heller ingen tilskadekomne i forbindelse med påsejlingen.

Stena Nautica har i øvrigt to gange tidligere været udsat for uheld. For ti år siden blev færgen torpederet af et polsk fragtskib i havnen i Varberg, og så sent som sidste år blev Stena Nautica ramt af en brand, da en lastbil selvantændte under en sejlads.