Dumpekarakter til morgenmad

Kun havregryn kan få stemplet "sund". Cornflakes, Special K og All-Bran dumper.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

På hundredtusindvis af morgenborde står der hver dag morgenmadsprodukter som Cornflakes, All-Bran og Fitness.

Men bortset fra havregryn kan kun få af de mange produkter, som på pakkerne ofte giver sig ud for at være sunde og slankende, få det sunde mærke i forbrugerministerens nye ernæringsmærkeordning, der lanceres om få måneder, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

F.eks. dumper 13 af 16 Kellogg's-produkter og havner ligefrem i ernæringsmærkets "spis mindst"-kategori især på grund af det høje sukkerindhold, som er helt op til 37 gram pr. 100 gram.

Det gælder bl.a. populære mærker som Special K og All-Bran.

Heller ikke de tre resterende produkter fra Kellogg's kan komme i den sundeste kategori, men vil højst kunne opnå mærket "spis mindre" på grund af deres sukker-, salt- fedt- og/eller fiberindhold.

Mange andre producenter sparer heller ikke på sukkeret. Nestlés Fitness og Coops Special, der ligesom mange Kellogg's-produkter sælges med sundheds- eller slankebudskaber, indeholder så meget sukker, at de havner i "spis mindst"-kategorien.

Men selv om det nye ernæringsmærke nu lanceres om tre måneder, vil forbrugerne heller ikke fremover få oplyst, at de tilsyneladende sunde produkter i virkeligheden havner nederst på skalaen over ernæringsrigtige fødevarer.

Kilde: Jyllands-Posten