Du skal vælge uddannelse før kl. 12

Klokken 12 torsdag udløber fristen for at søge ind på landets videregående uddannelser. Søg bredt og realistisk, lyder det fra uddannelsesministeren.

Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bøvl med kopimaskinen, indhentning af underskrifter og en indberegnet forsendelsestid kan ikke længere bruges som undskyldning for ikke at få sendt ansøgningen af sted mod drømmeuddannelsen. Ansøgning til landets videregående uddannelser foregår nemlig med få klik på Optagelse.dk i år.

Men hvis du har en drøm om at skulle begynde på en videregående uddannelse efter sommerferien eller til februar næste år, så er det nu, du skal til computeren. Ansøgningsfristen udløber klokken 12.00 i dag.

En undersøgelse af sidste års ansøgere udført af Syddansk Universitet i samarbejde med Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser viste, at halvdelen af de afviste ansøgere til de videregående uddannelser kun havde søgt én uddannelse.


Søg mere end en uddannelse

På den baggrund opfordrer uddannelsesminister Morten Østergaard (R) i en pressemeddelelse de unge til at søge bredt og realistisk.

– Antallet af afviste, der kun har søgt én uddannelse, er meget højt. Samtidig er der ledige pladser i yderområderne på populære uddannelser med gode beskæftigelsesmuligheder. Jeg vil opfordre de unge til at se flere muligheder og grundigt overveje konsekvenserne af ikke at komme i gang med en uddannelse nu – også på længere sigt, siger Morten Østergaard.