Du kan stadig få en taxa: Movia betaler

Københavns taxaer har ekstra travlt her til morgen. Taxa 4x35 melder om 50 pct. flere kunder, men du kan stadig få en taxa med lidt tålmodighed. Movia betaler, hvis din buslinje er aflyst.

Et af Københavns største taxaselskaber 4x35 melder om 50 pct. flere kunder her til morgen som følge af strejken. Ventetiden er i øjeblikket på 20 minutter. Movia betaler regningen via rejsetidsgarantien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telefonerne hos Købehavns taxaselskaber er her til morgen rødglødende. Tusindvis af strejkeramte københavnere kimer taxaselskaberne ned for at komme på arbejde.

Hos et af Hovedstadens største taxaselskaber Taxa 4x35 har man kaldt ekstra mandskab ind for at besvare bestillingerne fra de mange nye kunder. 50 pct. mere travlt end normalt lyder meldingen.

- Vi har vidst i et par dage, at der kunne komme den her strejke, så vi kører dobbelt bemanding i vores call-center her til morgen, fortæller teamleder hos Taxa 4x35 Lars Skals, der regner med at langt størstedelen af selskabets 850 vogne er på gaden her til morgen.

Læs: Her står busserne stille

Movia betaler

Movia meddelte i går, at hvis strejken skulle blive til noget, ville man holde fast i rejsetidsgarantien. Det betyder, at kunder hvis buslinje ikke kører eller er mere end tyve minutter forsinket kan tage en taxa på busselskabets regning. Og alt tyder på, at rigtig mange københavnere her til morgen benytter sig af den mulighed.

Læs: Omfattende trafikstrejke

20 minutters ventetid

Det er stadig muligt at få en vogn, men man skal væbne sig med lidt tålmodighed og ringe og bestille i god tid:

- Vi plejer at kunne garantere en vogn indenfor ti minutter, det har vi måtte udvide til 20 minutter her til morgen. Og vi har lukket for forudbestillinger - foreløbigt til kl. 10, forklarer Lars Skals til B.dk

Han regner ikke med, at der bliver ligeså meget pres på telefonlinjerne i eftermiddag, da folk normalt finder alternative rejsemuligheder i løbet af dagen.