Du kan komme foran i køen: Et hav af ledige vaccinetider i hovedstaden

Copenhagen Medical og Practio har tusindvis af ledige vaccinetider, og Region Hovedstaden opfordrer nu til, at man lægger vejen forbi dem og lader sig vaccinere, hvis man har en invitation i e-Boks.

De to udbydere havde lørdag vacciner klar til knap 4.600 personer, men kun 902 personer lagde overarm til coronavaccinen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hannah Beier/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har bestilt tid til at få et skud coronavaccine i løbet af december, så kan det være, du skal ændre planer.

For du behøver slet ikke vente i ugevis på coronastikket. Lige nu er der nemlig tusindvis af ledige vaccinetider hos de to private udbydere af vacciner i Region Hovedstaden, Copenhagen Medical og Practio.

»Lige nu kan man bare gå ind fra gaden og blive vaccineret i løbet af ingen tid, hvis man har sin vaccineinvitation,« lyder det fra Copenhagen Medicals presseansvarlige, Trine Baadsgaard.

De to udbydere havde lørdag vacciner klar til knap 4.600 personer, men kun 902 personer lagde overarm til coronavaccinen.

Det er »spildt kapacitet« og ærgrer Region Hovedstaden, som nu opfordrer til, at borgerne benytter tilbuddene hos de to udbydere.

»Mange, som har fået invitation til tredje stik, har booket tid i løbet af december måned på vacciner.dk. De kan i virkeligheden møde op og få stikket hos Copenhagen Medical eller Practio allerede nu, og så bliver deres gamle tid automatisk annulleret, og så den kan komme andre til gavn,« siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Alle slags stik – dog kun med invitation

Man har kunnet få coronavaccinen hos de to udbydere siden 2. december i år, og Lars Gaardhøj (S) fremhæver, at hvis det fortsætter med de tomme pladser, så skrider hele vaccinationsplanen en smule.

Og derfor er det vigtigt, at folk bliver opmærksomme på, at man kan blive vaccineret hos de to private udbydere.

»Lige med de to private leverandører har vi den udfordring, at vi ikke har været skarpe nok til at kommunikere, at man faktisk bare kan møde op med sin vaccination i e-Boks og Sundhedskortet og så få sit stik – uanset om det er første, andet eller tredje stik,« siger regionsrådsformanden.

Det er værd at bemærke, at man kun kan blive vaccineret hos Practio eller Copenhagen Medical, hvis man altså har en vaccineinvitation liggende i sin e-Boks.

Practio vaccinerer i K.B. Hallen, og Copenhagen Medical vaccinerer i Fælledparken uden tidsbestilling og ved Nørreport Station med tidsbestilling.

Sidstnævnte åbner desuden et stort vaccinecenter ved Ofelia Plads i løbet af ugen.

Mandag formiddag er der stort set ingen mennesker ved Copenhagen Medicals vaccinecentre, fortæller Trine Baadsgaard:

»Vi har masser af plads, så folk kan bare komme an.«

Man arbejder på at inkorporere de to private udbydere på vacciner.dk, så man også fremover vil kunne booke tider hos dem igennem portalen, informerer Lars Gaardhøj (S):

»Det arbejder vi på, og det bliver nok en realitet i løbet af den her uge. Men man kan stadig bare møde op,« siger han.

Man bliver inviteret til tredje coronavaccine, seks måneder og to uger efter at man fik sit andet coronastik.