DSU-formand tilgiver Jeppe Kofod

Jeppe Kofod er velkommen til fest i DSU igen - dog ikke som underviser, siger DSU-formand Jacob Bjerregaard, der nu tilgiver, at Kofod havde sex med en 15-årig pige hos de unge socialdemokrater i påsken.

Foto: Scanpix

Socialdemokraterne er på tilbagetog i sagen om det 34-årige folketingsmedlem Jeppe Kofod, der ved et påske-arrangement i partiets ungdomsafdeling, DSU, havde sex med en 15-årig pige.

Mandag fortrød gruppeformand Carsten Hansen, at han brugte ordet »utilgiveligt« om Kofods opførsel. Og til Berlingske Tidende er det nu DSU-formand Jacob Bjerregaards tur til en præcisering.

»Mange har kaldt mig for nymoralist. Men i min form for moral skal man tilgive, hvis det er muligt. Og da Jeppe angrer og er rigtig ked af det, vil jeg også tilgive ham,« siger Jacob Bjerregaard, der dog fortsat understreger, at Jeppe Kofods handling er »uacceptabel hos DSU.«

DSU har et internt regelsæt, der bl.a. forbyder sex mellem undervisere og kursister – hvilket skete i sagen med Jeppe Kofod. Jacob Bjerregaard har derfor nu forbudt Kofod at undervise i DSU-regi. Men noget overraskende åbner Bjerregaard alligevel en dør på klem.

»Jeppe er støttemedlem i DSU, og jeg har ikke tænkt mig at stå i vejen, hvis han en dag har lyst til at komme forbi til en fest. Vi har bare sagt, at han ikke skal komme og undervise igen,« siger han.

Til Berlingske Tidende vil socialdemokraternes gruppeformand Carsten Hansen ikke uddybe sine kommentarer til dagbladet BT om, at han fortryder ordvalget »utilgiveligt« om Jeppe Kofods opførsel. Således ville Carsten Hansen ikke svare på, om folkestemningen har haft betydning for hans tilbagetog. Og heller ikke på, hvorvidt det egentlig var Jeppe Kofod eller S-ledelsen, som valgte, at Kofod skulle på tænkepause – et spørgsmål, som fortsat blæser i vinden.

Dansk Folkepartis Søren Krarup, der tidligere har kritiseret fordømmelsen af Jeppe Kofod, vil til gengæld gerne udlægge gårsdagens begivenheder hos Socialdemokraterne.

»Politik er efterhånden blevet fedteri for folkestemningen og et spørgsmål om, hvad man kan score stemmer på. Det her er afgjort et eksempel på det,« siger han med henvisning til Carsten Hansens tilbagetog.

Samtidig bifalder Søren Krarup, at S-ledelsen nu trækker den hårde retorik mod Kofod tilbage.

»Det er på tide, at tingene får normale proportioner,« siger han.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Jeppe Kofod.