DSBs hjemmeside kan ikke klare presset

DSBs hjemmeside kører nu igen efter at have været nede i halvanden time på grund af overbelastning. Selskabet har lavet en alternativ forside, for at lette trykket

DSB har tekniske problemer Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere i dag opfordrede DSB alle passagerer til i videst muligt omfang at bruge selskabets hjemmeside til at få oplysninger om trafikken, men siden var hjemmesiden ude af drift i mere end halvanden time.

- Hjemmesiderne bliver opdateret med trafikmeldinger løbende. Også hvis man skal købe billet eller se køreplaner, så opfordrer vi til, at man bruger DSB.dk, sagde Lars Flindt Pedersen fra DSB Kommunikation i morges til Berlingske.dk, kort inden hjemmesiden gik ned.

DSB lavede en task force, der skulle løse problemet, og løsningen blev, at lave en alternativ forside, hvor man har to simple valgmuligheder: Trafikinfo og billetkøb.

- Problemet var ikke undersiderne som billetkøb og info, det var selve forsiden der blev overbelastet, siger René Munk-Nissen, der er IT-direktør i DSB.

Han oplyser, at hjemmesiden nu nok skal køre resten af dagen, men at DSB vil arbejde på en løsning, så fejlen ikke gentager sig.

TIP: Hvis du vil have opdateringer på togsituationen, kan du imidlertid bruge bane.dk i stedet, og hvis du skal købe billetter, kan du bruge rejseplanen.dk.