DSB slipper for at betale millionbeløb

DSBFirst skal alligevel ikke betale penge tilbage i sag med mistanke om ulovlig statsstøtte.

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DSB's datterselskab DSBFirst slipper for at skulle tilbagebetale et større millionbeløb for ulovlig statsstøtte til jernbanedriften på den danske og svenske side af Øresund.

Det siger statens advokat, Kammeradvokaten, ifølge Politiken.

I foråret bidrog han ellers selv til at, at sagen om DSBFirst løb løbsk og sendte hele DSB ud i en alvorlig krise, da han i et notat skrev, at DSB havde gjort sig skyldig i "ulovlig statsstøtte", som skulle tilbagebetales straks og med renter.

Men nu oplyser Kammeradvokaten, at der alligevel ikke kommer krav. Det sker, efter at statens advokat sammen med Transportministeriet har været i dialog med EU-Kommissionen.

- Det ender med, at sagen bringes på plads i forhold til EU-Kommissionen, så der ikke bliver krav om tilbagebetaling og bål og brand, siger Peter Biering til Politiken.

Han er partner i advokatfirmaet Poul Schmidt, som staten har udpeget til kammeradvokat.

Dermed ser sagen ud til at være langt mindre alvorlig end fremført af Kammeradvokaten og daværende transportminister Hans Christian Schmidt (V), der havde sat Kammeradvokaten på sagen.

Anders Drejer, professor på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, hæfter sig ved Kammeradvokatens konstatering af, at sagen nærmest har været en storm i et glas vand.

- Det står i skærende kontrast til de meget markante formuleringer, han dengang kom med, og det rejser en grim mistanke om, at Kammeradvokaten var ude i et politisk ærinde, siger Drejer til Politiken.

/ritzau/