DSB om sporarbejde: Det værste er snart overstået

Banedanmark arbejder på højtryk på flere togstrækninger hen over påsken. DSB forventer, at togene vil køre igen mandag formiddag.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Påsken byder på store udfordringer for landets togpassagerer, først og fremmest dem, der skal krydse Fyn på deres rejse.

Banedanmark benytter påskedagene til at gennemføre et omfattende sporarbejde, og det betyder, at der er indsat togbusser på flere strækninger. Men selv om rejsen varer noget længere, glider trafikken glat, fortæller trafikinformationschef Tonny Bispeskov fra DSB.

»Vi hører, at folk er tilfredse med den information og vejledning, de får, når de skal skifte mellem tog og bus. Og så har vi jo vand og påskeæg til alle passagerer, så de fleste tager det pænt,« siger han.

Sporarbejderne begyndte onsdag aften, og mellem Fredericia og Slagelse er de lørdag gået ind i den mest intensive fase. Det betyder, at der heller ikke kører lokale tog mellem de fynske stationer.

»Lørdag i påsken er der ikke så mange rejsende. Det er jo hele argumentet for at lægge sporarbejdet i påsken, hvor der er 30 procent færre kunder end normalt,« forklarer Tonny Bispeskov.

Søndag vil den værste del af sporarbejdet være overstået, og mandag morgen klokken 10 forventer DSB og Banedanmark, at togene atter vil begynde at køre normalt.

»Det er lige i tide til, at folk skal hjem fra påskeferie igen,« siger trafikinformationschefen.

Foruden strækningen mellem Fredericia og Slagelse over Fyn er der sporarbejde i påsken mellem Vamdrup og Vejen, mellem Tinglev og Padborg og mellem Nykøbing Falster og Rødby Færge. Man kan holde sig ajour med trafikken på dsb.dk.