DSB forventer aflysninger de kommende dage

DSB anbefaler pendlere og andre togtrafikanter at holde sig orienteret, hvis deres strækning er berørt.

IC4-togene er røget en tur i garagen, og det betyder forsinkelser og aflysninger. Det vil stå på, indtil togene er undersøgt for den tekniske fejl, der har sendt togene på ferie. Scanpix/Claus Fisker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De af DSB's passagerer, der har oplevet ændringer i togtrafikken onsdag morgen, bør holde et vågent øje med DSB's hjemmeside.

Det oplyser informationschef i DSB, Tony Bispeskov.

Onsdag har togtrafikken været ramt af en række aflysninger og tog, der er blevet erstattet af togbusser. Det er sket, efter DSB tirsdag trak alle IC4-tog ud af flåden på grund af en teknisk fejl, som nu skal undersøges.

- Hvis man er omfattet af de her ændringer, så er det en god idé at holde sig orienteret, når det bliver relevant for en, siger Tony Bispeskov.

- Hvis man har været omfattet af aflysningerne allerede, og skal man hjem fra arbejde eller skole senere på dagen, så er det en god idé at orientere sig så hurtig som overhovedet muligt.

Aflysningerne inkluderer blandt andet fem afgange på tværs af landsdelene. Og pendlere må forbedrede sig på, at de midlertidige ændringer, som DSB har sat i værk onsdag, også vil ramme togtrafikken ugen ud.

- Vores udgangspunkt er den plan, som vi har lagt for i dag (onsdag, red.), siger Tony Bispeskov om de kommende dages køreplan.

- Det kan godt være, at vi ændrer den. Det vil jeg ikke afvise.

Såfremt man har planer om at rejse med tog i næste uge, er det Tony Bispeskovs opfordring at holde sig orienteret på DSB's hjemmeside gennem weekenden.

IC4-togene udgør omkring ti procent af DSB's flåde. Der er ingen problemer med de resterende tog.

Togene er trukket ud af drift tirsdag, efter at en hydraulikpumpe gik løs på et IC4-tog i nærheden af Hedehusene Station tæt på Roskilde.

IC4-togene undersøges nu. Det vides ikke, hvornår undersøgelserne er færdige og en mere permanent beslutning kan træffes.

/ritzau/