DSB fik private oplysninger om kritisk journalist

Kommunikationsselskabet Waterfront har udleveret fortrolige oplysninger om journalist Lars Abild til DSB.

Direktøren for Waterfront, Lars Poulsen, der har videresendt de personlige oplysninger til DSB siger til TV Avisen, at han mener det er i orden, han har sendt mailen, fordi DSB kendte Lars Abild. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DSB er tilsyneladende gået meget langt for at lukke munden på den kritiske journalist, Lars Abild. skriver DR.dk.

Lars Abild lider af en sygdom, som mange andre danskere også har. Ifølge DR Nyheder blev private detaljer om hans sygdom videregivet til DSB af direktøren for kommunikationsbureauet Waterfront, som Lars Abild har arbejdet for.

I en mail skriver Waterfronts direktør, Lars Poulsen, til underdirektør i DSB Peder Nedergaard 6. august 2012 blandt andet at »sygdommen betyder, at han (Lars Abild red.) ikke kan passe et almindeligt job, og det har gjort ham bitter.«

Lars Abild er rystet.

- Han skriver, at jeg tager stærk medicin, men han aner ikke, hvilken medicin, jeg får, og hvordan det påvirker mig, siger han til DR Nyheder.

Ekspert i persondateret og juraprofessor ved Københavns Universitet Peter Blume siger, at kommunikationsbureauets videregivelse af helbredsoplysninger om en medarbejder er klart ulovligt.

- Det er en klar overtrædelse af presondataloven. Det er strafbart, og det er efter min opfattelse klart uacceptabelt, siger han til DR Nyheder.

Lars Poulsen mener selv, at det er i orden, at han deler journalistens sygdomshistorie med en direktør i DSB.

- Ja, i det her tilfælde, fordi vi begge to kender ham, og fordi jeg synes, det forklarer, hvorfor han agerer sådan i den bestemte situation, siger Lars Poulsen til DR Nyheder.

Administrerende direktør i DSB Jesper Lolk siger, at han finder arbejdesmetoderne særdeles upassende. Han vil dog afvente en uvildig undersøgelse af sagen, inden han beslutter sig om samarbejdet med Waterfront skal fortsætte.

BNB