DSB: Efterårsblade på skinnerne forsinker togtrafikken

Rejsende kan i november opleve forsinkelser på især fjern- og regionaltog på grund af nedfaldne blade.

Rejsende med tog kan her i november opleve forsinkelser, der skyldes løvfald, der klistrer sig til skinnerne. Det gør, at togene har sværere ved at accelerere og stoppe igen, oplyser DSB. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Gule, røde og orange blade pynter i landskabet, når de hænger på træerne. Men hvis de falder ned og lander på togskinnerne, så kan de skabe problemer.

Ifølge DSB kan man i denne uge og måske et par uger frem opleve mindre forsinkelser på især fjern- og regionaltogene på grund af netop løvfald.

Det fortæller Tony Bispeskov, kommunikationschef hos DSB.

- Det er et velkendt fænomen, som vender tilbage hvert efterår. Bladene falder på skinnerne og danner en klæbrig og fedtet substans. Det gør, at togene har svært ved at accelerere og standse igen, siger han.

Ifølge Tony Bispeskov har løvfaldet allerede betydet en del forsinkelser onsdag, og rejsende kan forvente mindre forsinkelser de kommende dage også.

Ifølge DSB er der tale om en egentlig forsinkelse, hvis toget er mere end tre minutter efter køreplanen.

- Det er ikke i hele landet, at der er meget løvfald. Men når jernbanenettet hænger sammen, så kan løvfald i Østjylland godt betyde forsinkelser på Fyn og Sjælland også, lyder det.

Banedanmark renser skinnerne for løvfald med en såkaldt spuletrolje, som er et specialtog, der spuler en særlig væske ud på skinnerne.

/ritzau/