DSB-ansat sigtes for falsk anmeldelse om overfald

En ansat hos DSB er sigtet for falsk anmeldelse af overfald på Københavns Hovedbanegård.

Tidligt fredag morgen anmeldte en DSB-medarbejder et overfald på Københavns Hovedbanegård. Nu sigtes han for falsk anmeldelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Københavns Politi har fredag eftermiddag anholdt og sigtet en DSB-ansat for falsk anmeldelse om et overfald ved Københavns Hovedbanegård. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Fredag morgen anmeldte han et overfald, hvor to mænd med elefanthuer angiveligt overfaldt og bandt ham.

Ifølge manden blev han bundet med tape, men det lykkedes for hans kollegaer at befri ham og tilkalde politiet, forklarede han.

Manden sigtes derudover for at have skabt omfattende forstyrrelse i togdriften samt at have forårsaget unødig politiudrykning med både betjente og hundepatruljer.

Den sigtede har i første omgang nægtet at have iscenesat hændelsen. Han fremstilles i grundlovsforhør i løbet af lørdag.

»Da det endnu ikke er afklaret, om grundlovsforhøret skal foregå for lukkede døre, kan Københavns Politi ikke kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt,« skriver politiet i pressemeddelelsen.

Anmeldelsen førte til, at DSBs tog på og omkring Københavns Hovedbanegård stod stille i tre timer mellem klokken seks og klokken ni fredag morgen.

Herefter fik DSB grønt lys til at genoptage togdriften, men hændelsen førte efterfølgende til forsinkelser helt til fredag eftermiddag.

Hos DSB var informationschef Tony Bispeskov kortfattet ovenpå sigtelsen af medarbejderen:

»Vi ser med stor alvor på den udmelding, der er kommet fra Københavns Politi. Derudover afventer vi naturligvis det videre forløb og udmeldinger fra politiet,« siger han.

Først fredag eftermiddag kunne DSB meddele, at al togdrift forløb planmæssigt igen. Men den falske anmeldelse nåede at sprede utryghed blandt flere ansatte i DSB.

Det forklarede informationschef Tony Bispeskov, inden sigtelsen af DSB-medarbejderen blev offentliggjort:

»Vi har stillet vores normale beredskab i form af psykologhjælp og andre foranstaltninger til rådighed, så vi kan tage bedst muligt hånd om den pågældende, men også hans kollegaer, der har været noget utrygge i den her situation,« sagde han.

Den sigtede DSB-medarbejder forklarede fredag morgen til Københavns Politi, at han var blevet overfaldet af to maskerede mænd i et tog, han var i gang med at gøre klar til drift.

Sagen finder sted kun to dage efter, at en norsk vagt er blevet sigtet af politiet i Oslo for at have løjet om de skud, han ifølge ham selv blev ramt af i brystet under en skudveksling. Politiet mistænker ham også for selv at have placeret den bombelignende genstand på universitet i Oslo, som udløste en politijagt i den norske hovedstad.