DSB-ansat fastholder: »Jeg blev truet og bagbundet«

 

Se i videoen herover fredagens store politiopbud på Københavns Hovedbanegård efter en DSB-arbejder blev meldt overfaldet og bagbundet.

DSB-medarbejderen, der natten til fredag blev fundet bagbundet med gaffatape, nægter at have indgivet en falsk anmeldelse om overfald, der lammede store dele af togtrafikken.

Det er lørdag kommet frem under et grundlovsforhør i Københavns dommervagt.

»Der kom to mænd i mørkt tøj. De havde elefanthuer med hjemmeklippede huller. Den ene mand tager en pistol frem og peger på mig,« forklarede manden under grundlovsforhøret.

Københavns Politi havde fredag eftermiddag anholdt og sigtet DSB-medarbejderen for falsk anmeldelse om overfald.

Medarbejderen havde oprindeligt forklaret til politiet, at han natten til fredag var blevet overfaldet af to gerningsmænd i et tog på banelegemet mellem Københavns Hovedbanegård og Dybbølsbro Station.

Her havde medarbejderen efter eget udsagn været i gang med at klargøre togene, da de to mænd iført elfanthuer truede ham et skydevåben og band ham fast med gaffatape. Medarbejdere blev senere befriet af sin kollegaer, som slog alarm til politiet.

Tog holdt stille i fire timer

Episoden skabte store problemer for morgentrafikken, og i flere timer holdt togene stille på Hovedbanegården. Kvart over otte begyndte togene så småt at køre, men først ved middagstid blev togdriften normal.

DSB har efterfølgende oplyst, at man ser med alvor på sagen, men vil ikke kommentere på eventuelle konsekvenser endnu.

Manden er beskyttet med navneforbud.