Druknet svensker blev tævet ved haveforening på Amager

Tre muskuløse mænd efterlyses af Københavns Politi efter drab nær haveforening på Amager.

Læs mere
Fold sammen

Den mand, der skærtorsdag blev fundet død i voldgraven ved en haveforening i København, er en 47-årig svensker.

Sagen efterforskes som drab, oplyser politiet fredag.

Tre mænd, der beskrives som muskuløst byggede, efterlyses af politiet som mistænkte i sagen. De angives alle til at være cirka 30 år. To af dem har kort brunt hår, mens den sidste er skaldet.

Angiveligt er forbrydelsen begået onsdag aften, oplyses det i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.

En af den dræbtes venner har fortalt, at han og den 47-årige uden tilladelse havde overnattet i et havehus i haveforeningen Vennelyst ved voldanlægget ved Christiania.

Vennen blev overfaldet onsdag aften og flygtede. Bagefter kunne han ikke få kontakt til den 47-årige, og derfor alarmerede han politiet.

Betjente fandt herefter den 47-årige død torsdag over middag. Han lå i voldgraven.

Foto: Google Maps (redigeret). . Fold sammen
Læs mere

Obduktionen viser, at han blev udsat for slag og spark. Ligeledes er dødsårsagen kvælning ved drukning, oplyser politiet.

De tre mistænkte beskrives af politiet som danske. De var alle iført blå cowboybukser. Desuden havde den ene en tætsiddende sort jakke og Nike Air sko på.

Nu håber politiet på at få henvendelser fra borgerne om de efterlyste muskuløse mænd - og samtidig forsøger efterforskerne at få kontakt med en mand og en kvinde, der kan være vigtige vidner.

De blev set gå tur i området med to børn på cirka tre og fem år. Manden er cirka 50 år og skaldet, mens kvinden på omkring 40 år havde samlet sit hår i en hestehale. Hun skubbede en stor rød barnevogn.

/ritzau/

Foto: Mathias Øgendahl. . Politiet torsdag eftermiddag ved haveforeningen Vennelyst på Amager. Fold sammen
Læs mere