Drude: »Gode venner må tage en snak med Harlang«

Drude Dahlerup retter en hård, personlig kritik mod Christian Harlang i sagen om Enkefru Plums Støttefond. Hun oplyser, at han skal betale flere penge tilbage end hidtil kendt – og udfordrer ham til at lægge sag an mod hende.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drude Dahlerup fra bestyrelsen i Enkefru Plums Støttefond langer hårdt ud efter fondens direktør Christian Harlang for at forfølge ”yngste kvinde” i fonden med trusler om politianmeldelser.

- Jeg finder det uacceptabelt, at Christian Harlang vælger ud og går efter yngste kvinde i bestyrelsen – en ung lovende politiker – selvom han ved, at et meget stort flertal i bestyrelsen står bag revisionsudvalgets arbejde og kritikken af hans embedsførelse, siger Drude Dahlerup.

Den kendte aktivist og rødstrømpe og medstifter af JuniBevægelsen reagerer på artikler i Berlingske Tidende i dag.

Her oplyser Christian Harlang, at han vil gøre alvor af sin trussel mod et andet bestyrelsesmedlem, Trine Pertou Mach, og melde hende til politiet for overtrædelse af straffeloven.

Trine Pertou Mach, født i 1969, er folketingskandidat for SF i København.

Christian Harlang opfordrer samtidig Trine Pertou Mach til at træde ud af fonden.

For det tredje kræver han, at Trine Pertou Mach tilbagekalder en udtalelse til Berlingske Tidende onsdag, hvor hun bekræftede, at han skylder fonden et beløb på 208.500 kr. Trækker hun ikke udtalelsen tilbage, vil Harlang også rejse injuriesag.

Truslen fremsættes, selvom Harlang i et brev til Trine Pertou Mach, som hun modtog tirsdag, selv erkendte, at der eksisterer et ”konkret økonomisk mellemværende” mellem fonden og ham.

Han fastholder endvidere sin anklage mod Trine Pertou Mach, som han mener er ”direkte uegnet” til at gøre karriere som politiker, fordi hun har overdraget et dokument fra fonden til Berlingske Tidende. Det er denne overdragelse, som han kalder en overtrædelse af straffeloven.

Dokumentet bekræfter, at der eksisterer et krav om tilbagebetaling mod Harlang.

På Machs side
Men Drude Dahlerup stiller sig fuldt og helt ved Trine Pertou Machs side. Det sker med følgende personlige angreb på direktøren:

- Christian Harlang synes at være på vej ud af en tangent. Det er ikke Trine Pertou Machs karriere, men hans egen, som han er ved at undergrave. Jeg vil anbefale gode venner omkring Christian Harlang at tage en alvorlig snak med ham, siger Drude Dahlerup.

Hun oplyser tillige, at fondens krav mod Harlang kan blive på et endnu større beløb end hidtil kendt af offentligheden.

- Det er formodentlig mere end 208.500 kroner, at han vil komme til at betale tilbage, og hvis det er en injurie, må han også slæbe mig i retten, siger Drude Dahlerup.

Berlingske Tidende har afsløret, at der eksisterer et tilbagebetalingskrav på de 208.500 kroner for en fakturering, som ifølge et internt revisionsudvalg ikke var godkendt af bestyrelsen. Plus cirka 35.000 kr. i uberettiget opkrævet moms. Drude Dahlerup understreger, at kravet også kan blive større end disse tilsammen ca. 240.000 kr.

Harlang fastholder
Christian Harlang fastholdt i aftes over for Berlingske Tidende, at han ikke skylder penge i fonden, at han har fulgt de interne regler for faktureringer, og at han vil fremsende dokumentation til redaktionen for at bevise, at hele bestyrelsen godkendte den mest omstridte faktura – den, der har ført til kravet på 208.500 kr.

Kravet opstod efter en intern undersøgelse fra revisionsudvalget, som blev nedsat af bestyrelsen i april 2008 efter en revisorpåtegning, som rettede sig imod manglende bestyrelsesunderskrifter på direktørens fakturaer. I revisionsudvalget sad bl.a. Trine Pertou Mach.