Dronningens nytårstale skaber debat

Dronningens nytårstale var for moraliserende og manglede empati, mener mange af Berlingskes læsere.

Dronning Margrethe holder sin nytårstale på Amalienborg lørdag den 31. december 2011. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Traditionen tro tonede Dronning Margrethe frem på skærmen præcis kl. 18.00 nytårsaften. Det blev en tale med fokus på personlig ansvar.

Men det er ikke alle, der er enige i den løftede pegefinger, dronningen gav os alle. Berlingskes læsere har hele dagen haft mulighed for at kommentere på talens indhold, og rigtig mange falder over den fleksibilitet, dronningen beder danskerne om at skrue op for på arbejdsfronten, bopælen og uddannelsen.

- Tænk hvis....Dronningen havde givet en opsang til de, der var skyld i finanskrisen og dermed kuldsejlede samfundet, hvor tusinder af borgere mistede deres jobs og pensionsopsparing...
Eller tænk hvis Dronningen havde vist lidt empati over for de arbejdsløse, der knokler for at finde nyt job på et jobmarked, hvor der er 400 ansøgere pr. job...
Det gjorde hun ikke. Tilsyneladende har hun slet ingen føling med dagens Danmark. Eller også mangler hun fuldstændig empati med de, der har det svært, skrev Lilli Wendt på kommentarsporet.

Og hun er ikke den eneste med den opfattelse.

- Dronningen kan sagtens kloge sig med, hvad vi andre skal og ikke skal, det er let nok at sige, når man får alt forærende fra os skatteydere. Men tager Kongehuset selv ansvar og foregår andre med et godt eksempel? Nixen-bixen. Hun frådser ved at bruge Forsvarets helikoptere som privat taxa, Mary får sat hår i New York for 17.000 skattebetalte kroner, Kronprinsen vælter sig i nye biler osv. Hvor er det gode eksempel? Det er sparetider - bare ikke for Kongehuset. Vi skal alle tage ansvar - jo, men bare ikke Kongehuset. Vi skal være mobile og fleksible - bare ikke lige Kongehuset. Nu må denne farce høre op, skrev Christian.

For andre læsere ramte talen dog plet, som for Jørgen P.:

- En virkelig god tale, der på en sober måde omtalte problemerne. Nu mangler man blot at få de forkælede danskere ud af starthullerne.

Deltag selv i debatten her: Hvad synes du om dronningens nytårstale?