Dronningen opfordrer til sammenhold efter terrorangreb

Dronning Margrethe udtrykker sin sorg over terrorhandlingerne i København og opfordrer til, at vi står sammen og værner om de danske værdier.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II udtrykker sin sorg over de omkomne og sårede efter skudattentaterne i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

Vi bør alle stå sammen og værne om de danske værdier efter weekendens terrorhandlinger i København, lyder opfordringen fra Hendes Majestæt Dronningen, der udtrykker sin sorg over angrebene.

»Det er med sorg, jeg erfarer omfanget af det seneste døgns begivenheder. Mine tanker går til den dræbte filminstruktør og den unge vagtmand fra det jødiske samfund, som blev mål for gerningsmandens handlinger. Jeg sender min dybeste medfølelse til de pårørende og til de sårede politifolk,« siger dronning Margrethe i en pressemeddelelse.

Under lørdagens terrorangreb blev den 55-årige filminstruktør og producer Finn Nørgaard dræbt ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København, og natten til søndag blev den 37-årige jødiske vagtmand Dan Uzan slået ihjel foran synagogen i Krystalgade i Indre By.

I alt fem politifolk blev såret under angrebene, inden den formodede gerningsmand blev skudt og dræbt af politiet tidligt søndag morgen.

Dronningen roser politiet for sit arbejde.

»Jeg ønsker at rette en tak til politiet og myndighederne for deres hurtige og effektive indsats,« siger dronning Margrethe.

»Det er vigtigt, at vi i en så alvorlig situation står sammen og værner om de værdier, som Danmark bygger på,« konstaterer hun.