Dronningen har mistet nær ven - Peter Heering er død

Peter Heering var en nær ven af kongehuset. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dronningens og prins Henriks ven, Peter Heering, er død, 80 år gammel efter længere tids sygdom, skriver Sjællandske.

Peter Heering var femte generation bærer af navnet 'Peter Heering', som også hans egen søn er døbt. Likør-dynastiet 'Peter F. Heering' solgte han til Danisco i 1990 og dermed også 'Cherry Heering', kirsebærlikøren, der er nødvendig i en Singapore Sling, der blev opfundet 1915. Men Peter Heering lagde vægt på, at der blev solgt ud af familiedynastiet i tide - mens der stadig var sorte tal.

Siden 1962 har Peter været gift med dronning Margrethes hjerte-veninde, Susanne Heering. Parret har gennem mere end tre årtier været et fast syn på den røde løber til gallafester, bryllupper og jubilæer i kongehuset.

Så nære venner af regentparret er Peter og Susanne Heering, at de er med i den lille inderkreds, der hvert år samles til udklædningsfest nytårsaften. Peters død efterlader uden tvivl et stort savn i vennekredsen.

Om Peter Heering også har deltaget i hjertevenindernes samtaler, hvor de taler 'fjollet nattergale-jysk' med hinanden, eller blot har rystet på hovedet over eller grinet af de to damers pjat er uvist.

Men glimt i øjet manglede han ikke. Som klummeskribent på Søndags Berlingske, skrev han engang:

»Runde fødselsdage er egentlig ikke noget at fejre. At holde sig i live kræver ingen større indsats, tværtimod en del held. At undgå sygdom og ulykker har man ikke megen indflydelse på. Men man bør være taknemmelig over, at det er gået, som det er. Skæbnen kan vende op og ned på alt på brøkdele af et sekund. Så vil man fejre noget rundt, må det være, at man får lov til at være til stede - og ikke vente til næste gang...«

Peter Heering efterlader sig hustruen Susanne og fire børn, blandt dem Peter Heering Junior, der er en af kronprins Frederiks nærmeste venner, og hvis hustru Caroline indtil sidste år var hofdame for kronprinsesse Mary.